Jak trening za jača iskušenja 1Uros Trifunovic i Johnathan Williams Eurocup, Evrokup, Partizan - Trento 12.1.2022. Beograd, Srbija photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Rezultatski rasterećeni, košarkaši Partizana večeras će u Trentu (20.00) odigrati poslednji meč grupne faze Evrokupa. Situacija u Grupi A poprilično je jasna iz perspektive crno-belih. Kao drugoplasirani, ukrstiće se u osmini finala sa sedmom najboljom ekipom iz suprotne grupe.

Biće to prilika da u Beogradskoj areni puleni Željka Obradovića izbore mesto među osam najboljih, a svi mečevi do tada trebalo bi da im posluže kao svojevrstan vid utemeljenja samopouzdanja i ustaljivanja forme.

Partizan se izborio za prednost domaćeg terena sve do potencijalnog polufinala. S obzirom na sistem „jedna dobijena“ priprema meča za osminu finala trajaće sve vreme – od večerašnjeg meča pa preko abaligaških duela sa Megom i Cibonom. Trento je rezultatski pokazao da je najslabiji tim u grupi i sigurno sa tog aspekta neće biti idealni takmac za crno-bele.

– Treba da nastavimo da igramo ozbiljno. Igrali smo već sa njima u prvom delu, sve znamo o protivniku, tako da je najbitnije da od prvog do poslednjeg minuta odigramo najbolje što možemo. Bitno je da ovo vreme iskoristimo da igramo dobro i za dobar trening upravo iz razloga što posle toga počinje plej-of, znači da se igra na izbacivanje. To je nešto o čemu treba da razmišljamo i da na taj način treniramo i pripremamo se – jasan je trener Obradović.

Nema sumnje da će Partizan u osmini finala biti favorit i da timovi formata Venecije, Burse, odnosno Budućnosti u prepunoj Areni ne mogu očekivati baš velike šanse za prolaz. S obzirom na to da je Monako obezbedio učešće u plej-ofu Evrolige, prema aktuelnim pravilima, samo će šampion Evrokupa sigurno biti učesnik najelitnijeg takmičenja u idućoj sezoni.

– Znamo ekipu Trenta, znamo salu veoma dobro. Iako smo mi sigurno drugi, a oni poslednji ta utakmica nam je veoma bitna da se pripremimo za naredne utakmice koje slede. Mislim da će naredne tri utakmice koje igramo biti veoma dobre za nas da vidimo šta možemo da popravimo i da se spremimo za najbitniji deo sezone – poručio je Uroš Trifunović.

Raspored i tabela

Grupa A

18. kolo

Lokomotiva – Huventud otkazano

Slask – Andora 18.45

Turk Telekom – Hamburg 19.00

Trento – Partizan 20.00

Metropolitan – Lietkabelis 20.30

Tabela: 1. Huventud 12-4, 2. Partizan 11-4, 3. Metropolitan 10-5, 4. Lietkabelis 9-6, 5. Andora 9-6, 6. Turk Telekom 7-8, 7. Hambrug 6-9, 8. Slask 3-12, 9. Trento 1-14.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari