Fudbaleri Partizana okupili su se u četvrtak u Sportskom centru Teleoptik na početku priprema za prolećni deo sezone. Ivan Tomić prvi put kao šef struke crno-belih „prozvao“ je igrače koje trenutno ima na raspolaganju među kojima nisu bili Everton Luiz i Abubakar Oumaru, koji bi danas trebalo da se priključe saigračima. Stefan Babović se takođe nije pojavio u Zemunu, a njegov status još uvek nije jasno definisan. Partizan je jesen završio sa rekordnim zaostatkom od 26 bodova u odnosu na prvoplasiranu Crvenu zvezdu što sigurno „iritira živac“ svima u taboru crno-belih.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

– Želim vam dobar i vredan rad, odlične igre i pobede. Napred Partizan, to želim da vam poručim – prekratak je bio u obraćanju igračima Ivan Tomić.

Ivica Iliev, sportski direktor, bio je tek nešto opširniji, a osim njih dvojice među prisutnima su bili i Miloš Vazura, generalni direktor, i dvojica potpredsednika u ostavci Milorad Vučelić i Vojislav Nedić.

– Poželeću vam zdrave pripreme i da krenemo u novu godinu jako, kako samo mi znamo. Ne bih mnogo da pričam, mi pričamo na terenu – naveo je Iliev.

Među većom grupom igrača ponovo su sedeli Fofana, Filip Knežević i Predrag Luka, dok su atmosferu početka priprema seniorskog pogona prvi put imali priliku da osete izdanci omladinske škole Jovan Mišić, Strahinja Bošnjak, Nemanja Birmančević, Đorđe Jovanović i supertalentovani Dušan Vlahović.

Na spisku su još: Ž. Živković, Jovičić, Šaranov, Kljajić (golmani), Vulićević, Jovanović, M. Stevanović, Ćirković, Milenković, Subić, Bogosavac, I. Petrović, Jevtović, A. Živković, Golubović, Ilić, Brašanac, A. Stevanović, Mihajlović, Božinov, Trujić, Bandalovski, N. Petrović i Ninković.

Partizan će se do 26. januara pripremati u Beogradu, a onda sledi petnaestodnevni rad na Kipru, u Nikoziji.

Mirko Ivanić

Ivica Iliev ostao je nedorečen kada je u pitanju sudbina transfera Mirka Ivanića iz Vojvodine u Partizan. Igrač je navodno odbacio takvu mogućnost uprkos dogovoru klubova o visini obeštećenja i ubeđivanju Ilieva i Tomića da pređe u redove crno-belih: “ Trener Ivan Tomić i ja smo doneli odluku i stavili tačku na taj slučaj. Ne možemo da utičemo na insinuacije i priče koje kruže okolo, ali možemo da prepustimo vremenu da pokaže šta smo odlučili“.

Kleo želja, Babović hoće u inostranstvo

– Postoji obostrana želja da se Kleo vrati u Partizan, ali i nekoliko prepreka – možda nepremostivih, a možda i ne. Znaće se sve vrlo brzo. Babović je važan za svlačionicu. Bio je od velike pomoći i na terenu i van njega. Želja mu je da se još jednom otisne u inostranstvo. Kao njegov prijatelj i saigrač apsolutno ga razumem. U pregovorima smo sa dva ozbiljna igrača na poziciji štopera, sa pedigreom. Koga ćemo dovesti, odlučiće nijanse – otkrio je Iliev deo plana u toku zimskog prelaznog roka, uz napomenu da je organizator igre prioritet, ali da klub neće dovesti igrača na tom mestu po svaku cenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari