Jako na Koriju 1Foto: STARSPORT

Dva dana posle dugog meča i teške pobede nad 235. teniserom sveta Nemcem Matsom Moraingom, te 24 sata predaha od tog meča drugog kola Otvorenog prvenstva Srbije, lider ATP liste Novak Đoković danas nastavlja borbu za trofej na Serbia openu.

I to protiv svog neskrivenog obožavaoca Federika Korije, sa 96. mesta u svetskom singlu, poznatijeg kao mlađi brat slavnijeg Argentinca Giljerma Korije.

Osvajač 18 grend slemova nikada nije igrao sa ovim „gaučosem“, ali se odlično seća duela sa njegovim rođakom, nekada trećeg reketa sveta i rivala na Noletovom prvom Rolan Garosu daleke 2005. godine.

– Sećam se tog meča, predao sam mu i on je posle stigao do finala ili polufinala na Rolan Garosu. Zanimljivo je videti kako Federiko hoda, isto kao njegov stariji brat. On je fajter i ne odustaje, igra svaki poen i ovo je njegova omiljena podloga. Mlad je, ali je jedan od argentinskih igrača koji su usponu. Imao je impresivnu pobedu protiv Kuevasa, ovde, i to je za Koriju bila velika pobeda. Neće imati šta da izgubi, biće motivisan i dobiće verovatno savete od njegovog brata – hvali i ozbiljno shvata izazivača iz Južne Amerike, prvi nosilac beogradskog turnira iz serije 250 (bodova), u isto vreme svestan toga da je na premijeri bio ispod svog šampionskog nivoa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari