Janik Siner novi šampion US opena 1Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Italijan Janik Siner novi je šampion US opena.

On je u velikom finalu savladao domaćeg predstavnika Tejlora Frica sa 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 7:5).

Na taj način je došao do druge grend slem titule u karijeri, ali i u sezoni, budući da je pehar podigao i na Australijan openu početkom ove godine.

Siner je pobedio posle dva sata i 16 minuta i osvojio drugu grend slem titulu u karijeri.

Poveo je sa 2:0 u prvom setu, a Fric je posle toga vezao tri brejka i preokrenuo. Siner je uzvratio, osvojio tri uzastopna gema i poveo u meču.

Teniseri su u drugom setu osvajali gemove na svoje servise sve do poslednjeg 10. kada je Siner napravio brejk, za osvajanje tog seta.

Fric je u sedmom gemu trećeg seta napravio brejk i posle gema osvojenog na svoj servis poveo je 5:3. Siner je posle toga vezao četiri gema, napravio dva brejka i posle prve meč lopte osvojio prvu titulu na Ju Es openu.

On je postao prvi teniser od Giljerma Vilasa 1977. koji je osvojio prve dve titule na grend slemovima u istoj sezoni. Siner je u januaru trijumfovao na Australijan openu.

Takođe postao je prvi Italijan koji je osvojio titulu na Ju Es openu u singlu.

Siner je osvojio titulu u sred skandala u vezi sa dopingom, pošto je u martu u dva navrata bio pozitivan na anabolički steroid, što je otkriveno nakon što je osvojio titulu na mastersu u Sinsinatiju prošlog meseca.

Fric je igrao u prvom grend slem finalu u karijeri. On je pokušavao da postane prvi američki teniser osvajač grend slem titule od Endija Rodika koji je 2003. godine trijumfovao upravo na Ju Es openu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari