Janis se baš nameračio na titulu, Milvoki doveo prekaljenog Italijana 1EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Danilo Galinari potpisao za Milvoki Bakse kao slobodan igrač.

U nastojanju da budu što kompetitivniji u borbi za titulu ove sezone, Milvoki Baksi prave određene promene u jeku takmičarske godine.

Najpre su se zahvalili na saradnji šefu struke Edrijanu Grifinu, dovevši na njegovo mesto iskusnog Doka Riversa, a potom su napravili i određene kadrovske korekcije.

Poslednja se odnosi na angažman Danila Galinarija, italijanskog košarkaša petnaestogodišnjeg iskustva igranja u NBA ligi.

Galinari je ove sezone nastupao za Vašington i Detroit i za nekih 14 minuta u proseku je ubacivao 7,3 poena.

Ipak, nakon što je otpušten iz Pistonsa, jedno vreme nije imao ugovor, što su Baksi iskoristili kako bi pojačali kvalitet na mestima tri i četiri.

Imaće prilike 36-godišnji Italijan da sarađuje sa Janisom Adetokunpom i Demijenom Lilardom, ali i sa Dokom Riversom pod čijim je trenerskim nadzorom u Klipersima beležio najbolje statističke brojke.

Tokom života i rada u Los Anđelesu ubacivao 19,8 poena po meču uz 46,3 odsto šuta iz igre i 6,1 skok po utakmici.

Upravo je šut sa distance i osnovni razlog zbog kojeg bi trebalo da dobije dovoljno prostora u Baksima.

Imao je ponude da kao slobodan agent potpiše za Čikago, Klivlend, Kliperse, pa čak i Finiks ali se opredelio za Milvoki ubeđen da sa Baksima može napasti i NBA titulu.

Davne 2008. izabran je na draftu kao šesti pik od strane Njujork Niksa. Najduži staž imao je u Denveru, nastupajući za Nagetse šest sezona.

Nažalost, teške povrede kolena sigurno su usporile njegov košarkaški razvoj i sazrevanje. Uostalom, zbog jedne takve nije upisao ni jedan nastup za Boston Seltikse, iako je bio u roster više od godinu dana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari