Janis Sferopulos nakon novog podviga u Evroligi: Odbrana je bila ključ pobede 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos bio je zadovoljan nakon pobede svoje ekipe nad Fenerbahčeom u trećem kolu Evrolige.

– Meni je najbitnija bila naša odbrana, dozvolili smo im samo 57 poena, a Fener je sjajan napadački tim. Dobrom odbranom smo ih naterali da naprave 18 izgubljenih lopti. Odbrana je bila ključ pobede, u napadu smo dobro delili loptu i pronalazili prava rešenja – rekao je Sferopulos posle utakmice.

Na pitanje o hemiji ekipe, on je istakao da još uvek rade na istoj.

– I dalje gradimo hemiju ekipe. Kostur ekipe iz prošle sezone je tu, zadržali smo bitne igrače iz tog sastava, ali smo dodali neke nove bitne igrače i sada smo u procesu da sve to „izmiksujemo“. I dalje možemo da budemo još bolji i sve dok nastavimo da treniramo i da igramo bićemo bolji i bolji – uveren je grčki trener.

Na pitanje šta je tajna uspeha u Evroligi ove sezone bio je kratak.

– Još uvek je rano da komentarišem celu sezonu, odigrali smo samo tri utakmice, ali moram da kažem da svi ovi uspesi pripadaju igračima. Radi se o njihovom trudu, a ovo je njihov tim i ovo je timska igra i oni igraju kao tim, to je najbitnije – kazao je Janis Sferopulos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari