Srpska teniserka Jelena Janković izborila je treću rundu Australian Opena, ali je ponovo kao i na startu turnira to učinila na prilično iscrpljujući način. Maratonski duel protiv Tamire Pašek i te kako je ostavio traga na našoj predstavnici, pa je u drugom meču u Melburnu imala puno problema sa povredama.

Srpska teniserka Jelena Janković izborila je treću rundu Australian Opena, ali je ponovo kao i na startu turnira to učinila na prilično iscrpljujući način. Maratonski duel protiv Tamire Pašek i te kako je ostavio traga na našoj predstavnici, pa je u drugom meču u Melburnu imala puno problema sa povredama. Ipak, uprkos povredi leđa i ramena zbog čega je u drugom setu bila primorana da zatraži medicinki tajm-aut Jankovićeva je uspela da obavi posao i nadigra 76. igračicu sveta Rumunku Edinu Galovic – 2:0 (6:2, 7:5). U trećem kolu drugi reket Srbije, a četvrti svetskog tenisa, sastaće se sa Francuskinjom Virdžinijom Razano, 30. nosiocem u Melburnu.
– Osećam se veoma umorno i iscrpljena sam. Rame mi je malo ukočeno. Ne znam zašto, ali ove godine imam mnogo problema sa povredama i mnogi delovi tela me bole. Pokušaću, ipak, da se vratim u formu i nadam se da će bolovi prestati – izjavila je Jankovićeva posle pobede nad Galovic.

Dobar start Zimonjića i Nestora

Najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić uspešno je započeo takmičenje na Australijan Openu. On je u paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom ostvario trijumf u prvom kolu, nadigravši Australijance Grega i Aluna Džonsa sa 2:0 (6:4, 6:1). Zimonjić i Nestor, koji su postavljeni za druge nosioce, u drugoj rundi odmeriće snage sa austrijskim dvojcem Jirgen Melcer – Aleksander Peja. Melcer i Peja su na početku takmičenja bili bolji od Čeha Jaroslava Levinskog i Slovaka Mihala Mertinaka (7:6, 6:3).

Iako je povredu butnog mišića, koja ju je mučila tokom Hopman kupa u Pertu, uspešno sanirala, problemi sa povredama nisu nestali.
– Moje telo je iscrpljeno i nekako umorno. Možda je sve to kompenzacija za saniranu povredu mišića zadnje lože. Imam upale mišića po celom telu – objasnila je Jankovićeva.
Nisu samo bolovi mučili našu teniserku u ovom duelu. Vetar izuzetno jakog intenziteta nije dozvoljavo rivalkama da sve vreme igraju svoju igru.
– Uslovi za igru su bili veoma teški. Bilo je dosta vetrovito i vrlo teško da loptu pošalješ tamo gde želiš – rekla je Jankovićeva.
Svesna je Jelena Janković težine posla koji će joj zadati Francuskinja Razano u trećem kolu.
– Očekuje me veoma težak meč u narednom kolu. Razano je odlična teniserka i ja ću morati da popravim svoju igru kako bih joj parirala – istakla je Jelena, koja se jednom u karijeri sastala sa Francuskinjom, prošle sezone na turniru u Torontu, i slavila sa 2:0.
U noći između srede i četvrtka, četvrtog dana takmičenja na Otvorenom prvenstvu Australije, u okviru 2. kola singla, nastupaju Ana Ivanović, Novak Đoković i Janko Tipsarević. Tipsarević će igrati i u 1. kolu dubla, dok Jelena Janković takođe nastupa u konkurenciji parova. Prvi će na teren izaći Tipsarević, koji će od jedan sat po centralno-evropskom vremenu na terenu broj dva igrati sa 25. nosiocem u Melburnu Fernandom Verdaskom iz Španije. Đoković, treći nosilac na prvom Grend slemu godine, sa 70. teniserom sveta Simoneom Bolelijem iz Italije igraće treći meč na Vodafon Areni, dok će Ivanovićeva, četvrti favorit u Melburnu, od 9.30 odigrati prvi meč večernjeg programa na Rod Lejver Areni, a protivnica će joj biti 40. teniserka sveta Tatjana Garbin iz Italije. Jelena Janković će u 1. kolu dubla, sa Betani Matek iz SAD, igrati drugi meč na terenu broj sedam, a protivnice srpsko-američkom tandemu biće peti nosioci Natali Deši iz Francuske i Dinara Safina iz Rusije. U prvom kolu dubla, ali muškog, nastupiće i Tipsarević, koji će u paru sa Nemcem Rajnerom Šutlerom igrati protiv Džefa Kecea i Veslija Mudija iz Južne Afrike poslednji, četvrti meč na terenu broj 12.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari