Jaramaz: Svi smo svesni posledica 1photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Reprezentativci Srbije samokritični, ali bez objašnjenja za svoj poraz u kvalifikacijama za košarkaško prvenstvo sveta.

Srbija je imala dvocifrenu prednost u zadnjoj četvrtini utakmice sa Belgijom, ali je dozvolila sebi poraz pred domaćom publikom u niškom Čairu i stavila veliki znak pitanja uz plasman na Svetsko prvenstvo sledeće godine.

„Odigrali su agresivnu odbranu par zadnjih minuta i odneli pobedu. Poraz koji veoma boli, sada nemamo pravo na kiks. Oni su u međusobnom skoru bolji od nas. Znamo koliko ekipa može na Mundobasket, i baš zato nemamo pravo na kiks. Nemam pravi odgovor šta se desilo na kraju. Jednostavno moramo da izađemo na sledećih šest utakmica i da pobedimo svih šest“, reči su Alekse Avramovića.

Ognjen Jaramaz je takođe pogodio nekoliko bitnih poena, ali ni to nije bilo dovoljno za pobedu.

„Svi smo svesni posledica ovog poraza. Tako je kako je. Moramo da se borimo. Videćemo šta može u drugom krugu da se uradi. Nismo smeli da ispustimo prednost. Ključ je bio loša komunikacija u odbrani. Stali smo u napadu. Definitivno par grešaka u odbrani su nas koštale ove utakmice. Moramo da nastavimo da verujemo“.

Slično razmišlja i njegov kolega iz nacionalnog tima Dejan Todorović.

„Jako teško je nešto komentarisati kada se ovakvo izgubi. Dali smo sve od sebe, mislim da na kraju nismo imali iskustvo i sreću. Na drugoj strani Belgijanci su dali nekoliko lakih poena. Moramo da se borimo do kraja da vidimo šta ćemo uraditi“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari