Jaša Tomić, selo ponosno na svoje fudbalerke 1privatna arhiva

Kad ste devojčica i živite u Jaši Tomiću, selu u opštini Sečanj, nemate mnogo izbora ako želite da se bavite sportom. Zato je ženski fudbalski klub, osnovan pre nešto manje od dve godine, sve zanimljiviji devojčicama.

Na kraju takmičarske sezone rukovodstvo Udruženja ženskog fudbala Modoš iz Jaše Tomića organizovalo je proslavu za svoje članove i ljubitelje ženskog fudbala u ovom selu. Proslavili su i prelazak nekoliko igračica u seniorske ekipe.

– Naše četiri fudbalerke nastavljaju da se takmiče u seniorskoj konkurenciji. Ostale devojčice ostaju u klubu i posle kratke pauze, nastavljamo sa pripremama za narednu sezonu, kaže predsednik UFŽ Modoš Lukač Sebastijanov.

UFŽ Modoš takmiči se u Razvojnoj ligi Vojvodine-Sever. Od proleća imaju profesionalnog trenera, a Jaša Tomić i matična opština Sečanj, trude se da obezbede devojčicama koliko god je moguće dobre uslove za treniranje i takmičenje.

– Verujem u budućnost ženskog fudbala i u svetu i kod nas. Banat može da se pohvali da ima tri ženska fudbalska kluba. Devojčice su sve zaintresovanije za bavljenje ovim lepim sportom a pogotovo kad, kao što je to slučaj u Jaši, i nemaju previše izbora. Najmlađe članice su nam još u zabavištu a najveći broj devojčica su sedmi i osmi razred. To je budućnost ovog kluba, kaže Sebastijanov.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari