Jedan od ambasadora projekta "Fudbal za prijateljstvo" iz Smedereva 1

Mladi fudbaler Crvene zvezde, dvanaestogodišnji Kosta Nedeljković iz Smedereva, predstavljaće Srbiju (i Smederevo) na globalnom projektu „Fudbal za prijateljstvo“, prenosi Podunavlje.info.

Kosti će društvo činiti vršnjakinja Lucija Obradović, mlada novinarka izveštač sa manifestacija u Rusiji, a delegaciju će ove godine u funkciji ambasadora projekta predvoditi glumac i TV voditelj Milan Kalinić.

Ponosan sam što predstavljam Smederevo i Srbiju među više od 200 zemalja sveta i jedva čekam da steknemo nova prijateljstva, da širimo poruku mira i razumevanja sa novim prijateljima, na sportskom terenu i druženju u slobodnom vremenu. Prisustvovati otvaranju Svetskog prvenstva je ostvarenje nečega što nisam ni sanjao da je moguće”, rekao je za Podunavlje.info mladi fudbaler i ambasador Smedereva i Srbije.

Kosta Nedeljković je u podmlatku Crvene zvezde od marta 2016-te godine, Pre Crvene Zvezde trenirao je fudbal u FK „Petlić“ iz Smedereva od 2013-te godine. Ovih dana završava šesti razred OŠ „Dositej Obradović“ u Smederevu, Odličan je đak.

Inače, svi učesnici projekta“Fudbal za prijateljstvo“, pa i mladi Smederevac, propagiraju devet vrednosti: prijateljstvo, jednakost, pravednost, zdravlje, mir, odanost, pobedu, tradiciju i čast!

Srbija je jedna od prvih osam zemalja u svetu u kojoj je započet jedan od najvećih globalnih društveno-odgovornih projekata za decu  “Fudbal za prijateljstvo” kompanije Gazprom (velikog partnera FIFA, UEFA i Svetskog prvenstva u fudbalu ‘Rusija 2018’), izabrala je dečije ambasadore projekta za ovu sezonu u kojoj će se družiti, igrati i sarađivati sa vršnjacima iz rekordnih 211 zemalja sveta, saopšteno je na sajtu najuspešnijeg srpskog fudbalskog kluba.

Deca će se okupiti na završnim manifestacijama ovogodišnjeg programa – Međunarodnom turniru mešanih dečijih timova prijateljstva, Međunarodnom dečijem pres centru, Školi devet osnovnih vrednost projekta i Forumu “Fudbal za prijateljstvo” koji će biti održani uoči samog početka Svetskog prvenstva u Moskvi.

Takođe, deca će prisustvovati svečanoj ceremoniji otvaranja prvenstva i prvoj utakmici između Rusije i Saudijske Arabije. (Kraj) D. Đ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari