Jedan od najiskusnijih centara u Evroligi: Real će proći Partizan u pet utakmica 1Foto: BETAPHOTO/NEBOJSA PARAUSIC

Još samo četiri dana ostalo je do početka plej-of serije u Evroligi. Pažnja domaće javnosti usmerena je ka Partizanu. I dok je većina vrlo optimistična postoje i evroligaški protagonisti koji prednost daju Real Madridu.

Nakon večerašnjeg meča u Podgorici, protiv Budućnosti, košarkaši Partizana svu pažnju usmeriće ka predstojećem serijalu sa Real Madridom, u plej-ofu Evrolige.

Kako zbog odlične forme Kevina Pantera i saigrača, ogromne prednosti domaćeg terena, ali i očiglednih problema u redovima Reala, crno-beli su veoma optimistični.

Ni šira javnost ne postavlja pitanje da li Partizan može da se nadmeće sa Realom. Retki su oni koji apsolutnu prednost daju Madriđanima, uprkos prednosti domaćeg terena, međutim, ima i onih, evroligaških protagonista, koji smatraju da će mesto na Fajnal-foru izboriti upravo „kraljevski klub“.

Među njima je i Kajl Hajns, košarkaš Armanija iz Milana. Reč je o igraču koji trenutno ima možda i najduži staž u Evroligi. Počevši od Bamberga i sezone 2010/11 pa sve do danas, Amerikanac je vezao dvanaest takmičarskih godina u evroligaškoj konkurenciji nastupajući još za Olimpijakos, CSKA i italijanskog velikana.

Hajs uopšte ne sumnja da će predstojeća serija između Reala i Partizana biti spektakularna, ali smatra da Madriđani imaju veće šanse da se nađu na Fajnal-foru.

– Biće sjajna serija i verujem da će Real proći u pet utakmica – stava je Hajns, posedujući argumente kojima je potkrepio svoje tvrdnje.

– Real je jedna od ‘najdubljih’ ekipa Evrolige i pravljen je za ovakve utakmice. Partizan ima sjajne igrače i jednog od najboljih, ako ne i najboljeg evropskog trenera, Željka Obradovića, imaće u Beogradu podršku 22.000 ili 23.000 glasnih navijača, ali… Možda najveći problem Partizana je što nema tu širinu sastava, nema dugu klupu za razliku od Reala koji ima toliko igrača, izbora, oružja i načina na koji može da napadne protivnika. Real Madrid će uzeti seriju i biće favorit.

Analizirajući ostale parove u plej-ofu, Hajns je praktično favorizovao sve ekipe koje imaju prednost domaćeg terena: Olimpijakos, Barselonu, Real i Monako.

Ubeđen je, takođe, da će se sve serije, osim para Barselona-Žalgiris, završiti posle pet utakmica.

Američki košarkaš smatra da će Barsa završiti seriju u četiri utakmice.

Fajnal-for je na programu od 19. do 21. maja u Kaunasu. Plej-of počinje 25. aprila, a potencijalne majstorice zakazane su za 10. maj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari