Prošle godine u potpunosti zaboravljeni defanzivac Partizana i strelac čuvenog gola u Njukaslu Milivoje Ćirković posle 12 meseci za zaborav ponovo ima priliku da pokuša da se izbori za mesto u timu i konačno se sa tribine preseli na teren. Sve ružno što mu se dešavalo u proteklih 365 i više dana hrabro je podnosio, nikada se nije žalio niti prozivao bilo koga za svoj status i mirno je čekao novu šansu.

Prošle godine u potpunosti zaboravljeni defanzivac Partizana i strelac čuvenog gola u Njukaslu Milivoje Ćirković posle 12 meseci za zaborav ponovo ima priliku da pokuša da se izbori za mesto u timu i konačno se sa tribine preseli na teren. Sve ružno što mu se dešavalo u proteklih 365 i više dana hrabro je podnosio, nikada se nije žalio niti prozivao bilo koga za svoj status i mirno je čekao novu šansu. Dolaskom Slaviše Jokanovića na mesto prvog trenera jesenjeg šampiona Meridian Superlige, kod Ćirkovića se ponovo javila nada da može da se vrati na stare staze uspeha.

Danas stižu reprezentativci

Ekipi će se tokom današnjeg dana priključiti i reprezentativci Nemanja Rnić i Zoran Tošić, kao i članovi stručnog štaba, koji su takođe bili na pripremama sa reprezentacijom – Goran Pandurović, Dejan Ilić i Slobodan Branković.

– Jedna stvar mi nikada neće biti jasna. Imao sam u karijeri desetak trenera i kod svih sam dobijao šansu, manje-više bio standardan u timu. Đukić je imao neku svoju viziju u kojoj za mene apsolutno nije bilo mesta. Mnogi su mi zamerali što ćutim, što ništa ne kažem, ali takav sam. Nisam želeo da dižem tenziju da ne bih bio pogrešno shvaćen. Ali sada je sve to iza mene. Sada mi je glavna preokupacija da se izborim za status prvotimca i pomognem u borbi za titulu. Iskreno, mislim da smo kvalitetniji od Crvene zvezde i da imamo bolji tim nego prošle sezone. Verujem da ćemo uspeti – poručuje Ćirković.

Jovanović samo lakše povređen

Za sada jedina povreda koja je zadesila crno-bele na pripremama u Dubaiju jeste ona Marka Jovanovića na treningu u utorak. On je doživeo lakšu povredu skočnog zgloba, ali prema ocenama klupskog lekara ona nije ozbiljnije prirode tako da nema razloga za ikakvu bojazan.

„Ajmo Milivoje“, čuvena rečenica iz istorijskog duela sa Njukaslom, kada je Partizan prvi put izborio plasman u Ligu šampiona, još uvek odzvanja u Ćirkovićevim ušima i kako sam kaže, taj meč nikada neće zaboraviti.
– Način na koji smo to uradili bio je impresivan. Smogli smo snage i posle poraza u Beogradu. Gledao sam mnogo puta snimak celog meča, ne bih znao da kažem ko je bio najbolji. Svi su bili sjajni, ja sam samo imao sreću da stavim jagodu na tortu. Nikada neću zaboraviti tu utakmicu – iskren je defanzivac crno-belih.
Ćirković se na kraju osvrnuo i na status u reprezentativnom dresu.
– Tri puta sam se suočavao sa teškim povredama posle igranja za reprezentaciju. Imao sam jedan lom noge, dve teške pvrede mišića… Dva puta su pauze zbog ozleda trajale po tri meseca. Očekivao sam da bi odlazak u Nemačku mogao da predstavlja neku vrstu nagrade zbog svega što sam doživeo u plavom dresu, ali to se nije desilo. Bio sam na spisku reprezentativaca do ponedeljka u deset ujutru, a onda se sve promenilo. Svašta se tada pričalo, da je Basta iako povređen na EP za mlade morao da ide… – zaključuje svoju staru priču Milivoje Ćirković u nadi da će neka nova, lepša biti od ove zime ispisana u crno-belom dresu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari