Jedrenje: Kup jugoistočne Evrope u klasi Optimist 1Foto: N.C. Palilula

Na jezeru Palić kod Subotice, danas počinje najveća internacionalna regata za optimiste u Srbiji (uzrast do 15 godina), koja se održava 11. put – Kup jugoistočne Evrope (SEEOOC).

Danas je predviđena registracija takmičara, a trke, ukupno deset (do četiri u jednom danu), biće održane od 5. do 7 maja.

Organizatori su najavili nagrade za tri prvoplasirana takmičara u ukupnom plasmanu, zatim za prve tri devojčice, kao i za prva tri dečaka i tri devojčice do 12 godina starosti (rođeni 2005. ili kasnije).

U znak sećanja na istoimene sportske radnike, prvoplasiranoj jedrilici iz prve trke regate biće dodeljen Trofej Zoltan Nemet, a Trofej Đorđe Ristić timu sa najmanjim zbirom bodova, odnosno najuspešnijoj ekipi.

Prošle godine je na jubilarnoj, desetoj regati na Paličkom jezeru jedrilo 88 mališana iz pet zemalja – Kipra, Češke, Mađarske, Slovačke i Srbije.

Inače, na istom regatnom polju, kao uvod u ovogodišnji Kup jugoistočne Evrope, održana je tradicionalna 71. Prvomajska regata, uz učešće više od  90 “laseraša”, “finaša” i najbrojnijih “optimista” iz Mađarske, Austrije i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari