Jedriličari Palića uspešni na Prvomajskoj regati 1Foto: Jedriličarski klub Palić

Na tradicionalnoj 76. Prvomajskoj regati, takmičari Jedriličarskog kluba Palić postigli su dobre rezultate, osvojivši nekoliko medalja.

Na pobedničko postolje popela se Kristina Boja, koja je zauzela prvo mesto u klasi “ILCA 6” u generalnom i prvo mesto u kategoriji devojaka, kao i Dario Bešić, koji je osvojio prvo mesto u klasi “ILCA 4”, u kategoriji dečaka, a drugo mesto u generalnom plasmanu.

Nenadu Zakiću je pripalo drugo mesto u klasi “Optimist” u generalnom i drugo mesto u kategoriji dečaka, Balint Firstner je bio drugi u klasi “FINN”, a Danilo Bešić treći u klasi “ILCA 7”.

Uspešne takmičare sa Palića su i na ovoj regati predvodili treneri Ištvan Boja i Dejan Zakić.

Lepe rezultate su postigli i ostali takmičari kluba, među kojima su bili Sven Skenderović, Aleksa Sretenović, Luka Sretenović, Roland Kovač, Tijana Zakić, Marko Atić, Dušan Vereb, Jožef Ujhazi, David Česko, Robert Kovač, Viktor Harangozo i Atila Dubičanac.

Na Prvomajskoj regati koja se održala na Paliću učestvovalo je ukupno 105 jedrilica sa 113 takmičara, od čega 105 takmičara iz Srbije i osam iz Mađarske koji se iz godine u godinu vraćaju na ovu regatu radi dobrog jedrenja i druženja.

Regata je održana u klasi “FINN”, “ILCA 7”, “ILCA 6”, “ILCA 4” i “Optimist”, a vremenski uslovi su omogućili održavanje devet trka.

Naredne regate koje će se održati na Paliću su Otvoreni kup Jugoistočne Evrope za klasu “Optimist” od 6. do 8. maja i Otvoreno prvenstvo Vojvodine koje je zakazano za 14. i 15. maj.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari