Jedriličari sa Palića počeli sezonu 1Foto: Jedriličarski klub Palić

Jedriličarska sezona na Paliću je počela u drugoj polovini marta, a odmah početkom aprila Nenad Zakić je otputovao u Tursku, u Bodrum, na BIOR gde se takmičio u „Bronze fleet“ grupi i od 63 takmičara osvojio treće mesto.

U pitanju je regata na kojoj je učestvovalo ukupno 447 takmičara iz 105 klubova i 21 države. BIOR regata je interesantna i zbog toga što će se ove godine tamo održati i Svetsko prvenstvo za klasu „Optimist“, te je ona ujedno bila i priprema za ovo takmičenje na kojem će Nenad Zakić učestvovati kao član srpske reprezentacije.

Sezonu takmičarskog jedrenja na Paliću otvorio je Memorijal Vesna Skala, koji se održao 9. i 10. aprila. U pitanju je regata za klasu „Finn“ koja se organizuje prema međunarodnim pravilima „Match race“-a, odnosno održana je kao turnir sistem ispadanjem u direktnom duelu.

Ovaj atraktivan format takmičenja je po sedmi put okupio takmičare na Paliću. Ukupno je učestvovalo 24 takmičara iz Srbije, Mađarske i Slovenije, a pobednik je bio Peter Cegei iz Mađarske. Drugo mesto je zauzeo Darko Burčul iz Jedriličarskog kluba Palilula – Beograd, dok je treće mesto osvojio Balint Firstner iz Jedriličarskog kluba Palić.

Sredina aprila će takođe biti aktivna za takmičare Jedriličarskog kluba Palić, budući da su se uputili na tri različite destinacije.

Nenad Zakić će učestvovati od 14. do 17. aprila na 4. „Clivo Sailing Cup“-u u Medulinu u Hrvatskoj, Kristina Boja i Danilo Bešić su na putu za Hourtin u Francuskoj, gde će se od 14. do 21. aprila održati „ILCA 6“ i „ILCA 7“ – U21 Evropsko prvenstvo, a najmlađi takmičari klase „Optimist“ će 16. i 17. aprila učestvovati na 29. Uskršnjoj regati, koja će se održati u Novom Sadu na Dunavcu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari