Jezivo svedočenje francuske teniserke: Trener me silovao 400 puta za dve godine 1foto: Screenshot YouTube Le Parisien

Bivša francuska teniserka Anželik Koši svedočila je u okviru istrage o seksualnom zlostavljanju maloletnika unutar Francuske teniske federacije.

Jezivo svedočenje imala je Francuskinja koja je obelodanila da je od strane trenera ponekad silovana i tri puta dnevno.

U pitanju je Endrju Gedes koji je postao trener u reprezentaciji Francuske kada je Koši imala svega 12 godina.

– Bili smo u La Bolu, tu je privodio svoje žrtve. Živela sam najgore dve nedelje u životu, silovao me je tri puta dnevno – navela je nekadašnja teniserka otkrivši u kojoj je meri pomenuti trener bio monstrum.

Naime, on je tada mladoj Koši rekao i da ima sidu zbog čega je ona bila ubeđena od 13. do 18. godine da i sama ima sidu.

– Mnogo sam puta razmišljala o samoubistvu, silovao me je tri puta dnevno. Prve noći me je zamolio da odem u njegovu sobu, a ja nisam. I tako je on ušao u moju. Bilo je gore. Bila sam zatvorena, nisam mogla izaći kada sam htela.

Koši je danas i sama teniski trener, a tvrdi da je Gedes u svojim monstruoznim delima imao podršku od strane predsednika teniskog saveza.

– U svetu tenisa se znalo da njegovo ponašanje prema mladim devojkama nije korektno. Kada se jedna devojka požalila predsedniku da se neprimereno ponašao prema mladima, verbalnim i fizičkim nasiljem, odgovor je bio ‘Da, ali on nam donosi titule.

One su ispričale da ih je trener prisiljavao da prekinu veze s porodicama i prijateljima i podvrgavao ih seriji nasilnih seksualnih napada u njegovom automobilu, u svlačionicama ili tokom treninga.

Trener Endrju Gedes je 2021. osuđen na 18 godina zatvora zbog seksualnog uznemiravanja četiri devojčice koje su imale između 12 i 17 godina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari