Jirgen Klop: Osećam da smo usred procesa, a ne na kraju 1foto EPA-EFE/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications

Negde između dve utakmice polufinala Lige šampiona sa Viljarealom, obznanjeno je da će Jirgen Klop produžiti saradnju sa Liverpulom. Nemački trener razloge takve odluke obrazložio je željom da ostane deo jednog procesa koji je daleko od završne faze.

Od 2015, kada je na klupi Liverpula zamenio Brendana Rodžersa, Jirgen Klop osovjio je pet trofeja zaključno sa Ligom šampiona i Premijer ligom, na čiji su trofej navijači čekali pune tri decenije.

Ove sezone, „crveni“ su u nadmetanju za još dva vredna pehara (Liga šampiona i Premijer liga), sa timom koji je pametnim odabirom Klop dodatno ojačao dovođenjem Konea, Žote i Luisa Dijaza (poslednje pojačanje iz Porta).

„Baš ovako sam mislio da će biti kad sam poslednji put produžio ugovor. Nije baš da sam se nadamo kako ću otići posle 2024, ali su se stvari promenile. Želimo da ovaj klub učinimo uspešnim na duge staze, što duže je to moguće. Ako je ostvarimo i – zauvek! Mada to ne znači da ću zauvek ostati ovde“, vickast je bio Klop prilikom obraćanja javnosti.

Nemac je zadovoljan tajmingom kada je objavljena vest, neposredno posle uvodnog meča polufinala Lige šampiona (2:0) a na šest kola do kraja Premijer lige u kojoj zaostaju bod za liderom, Mančester sitijem.

„Ovo smo obavili ranije i dobro je zbog nadolazećeg prelaznog roka. Ne možemo da garantujemo uspeh, ali možemo stabilnost, što je u ovim zahtevnim vremenima velika stvar. Za mene je, u ovom trenutku života, Enfild mesto na kome želim da budem. Ovaj klub nudi mnogo, opet širimo tribinu i to je pokazatelj da nikad nećemo prestati da se razvijamo“, smatra sjajni stručnjak.

Osim Jirgena Klopa, nove ugovore su potpisali i njegovi pomoćnici Peter Kravic i Pep Lijnders.

„Osećamo kao da smo usred nečega, usred procesa, a ne na kraju. Kad ste u sredini, onda želite da dođete do kraja. Svi su uzbuđeni onim što rade. Vatra u nama nikad ne staje i veliko je zadovoljstvo biti okružen takvim ljudima. Svi momci iz mog stručnog štaba su maltene tek na početku trenerskih karijera, a radi neverovatno dobar posao“, dodao je Nemac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari