Jirgen Klop ne mrda iz Liverpula 1EPA-EFE/PETER POWELL

Klub sa Enfilda ponudio, a nemački trener prihvatio novi četvorogodišnji ugovor.

„Postoji mnogo reči koje bih izgovorio da opišem kako se osećam povodom ove vesti. Oduševljen, ponizan, blagosloven, privilegovan i uzbuđen… Te reči bi mogle da budu dobar početak. Postoji osveženje oko svih nas u klubu i mislim da mi sve to daje energiju. Od kada sam ovde, naši vlasnici su bili neverovatno posvećeni i puni energije za ovaj klub i jasno je da se trenutno to odnosi i na našu budućnost, bar što se mene tiče“, objavio je radosni Jirgen Klop, povodom vesti da je dogovorio ostanak u klubu u koji je došao u jesen 2015. godine.

Bivši trener Majnca i Borusije Dortmunda napravio je velike stvari sa crvenima – doneo titulu prvaka Premijer lige na Enfild 2020. Takođe i postao prvak Evrope u sezoni 2018/19, dok je sezonu ranije izgubio final Lige šampiona protiv Real u Kijevu.

Klop je vodio ekipu na ukupno 371. utakmici i ostvario je 232 pobede, uz 77 remija i 62 poraza. Na Enfild je doneo ukupno pet trofeja i uspeo da napravi tako snažan tim da nije nemoguće da osvu sezonu završi sa tri domaća i jednim UEFA trofejom. Pre svega titulom prvaka Engleske, u kojoj vodi dramatičnu bitku sa Mančester sitijem, i peharom Lige šampiona, u kojoj ima 2:0 u prvom delu dvomeča polufinala sa Viljarealom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari