Jirgen Klop odlazi iz Liverpula na kraju sezone 1foto EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Oko podneva odjeknula je prava „bomba“ u Pemijer ligi – Jirgen Klop je iznenađujuće najavio da će napustiti Liverpul na kraju sezone.

„Mogu da razumem da je to šok za mnoge ljude, ali, očigledno, mogu to da objasnim, ili bar da pokušam. Volim ovaj klub, ovaj grad, naše navijače, tim, zaposlene… ali sam uveren donošenja ove odluke“, istakao je Nemac.

„Ponestaje mi energije. Sada nemam nikakvih problema. Znam to već neko vreme i morao sam to da objavim u nekom trenutku. Ali, radi se o tome što ne mogu ovaj posao raditi iznova i iznova i iznova i iznova. Posle svog vremena koje smo proveli zajedno, poštovanje i ljubav su rasli i najmanje što dugujem je istina“, rekao je Klop, koji je govorio o trenutku kada je doneo odluku.

„Kada smo seli da razgovaramo o mogućim potpisima i sledećoj predsezoni, u meni se pojavila misao o odlasku. Nisam više siguran da sam psihički prisutan ovde. I iznenadio sam sebe i počeo da razmišljam o tome. Prošla sezona je bila super teška, a u drugom timu odluka bi verovatno bila da odem. Ne i u Liverpulu. Za mene je bilo veoma važno da pomognem timu da se vrati na pravi put. Upravo sam razmišljao o tome. Ovaj tim ima ogroman potencijal. To nije ono što želim da radim, jednostavno mislim da je to 100% ispravna stvar koju treba da uradim“, rekao je on.

Unapred i pre isteka svog ugovora (2026), Klop će staviti tačku na skoro decenijsku fazu na „Enfildu“, piše španska Marka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari