Jokić blistao, Denver izgubio 1FOTO: EPA / MIKE NELSON (Arhiva)

Denver Nagetsi nisu uspeli da upišu petu uzastopnu pobedu u NBA ligi, a u tome su ih sprečili Los Anđeles Lejkersi pobedivši ih sa 121:114. Srpski košarkaš u redovima Denvera Nikola Jokić nije razočarao i sa „dabl-dabl“ učinkom (24 poena, 11 skokova, 3 asistencije) bio je jedna od svetlijih tački svoje ekipe.

Solidan učinak za Denver imali su i DŽamal Marej sa 22 i Monte Moris sa 20 ubačenih poena. Tim Majka Melouna sada je pao na drugo mesto Zapadne konferencije, iza NJu Orleansa koji jedini još uvek u ovoj diviziji ne zna za poraz. LA Lejkerse je do pobede nad Denverom vodio Lebron DŽejms koji je sa svojim „tripl-dabl“ skorom (28 poena, 11 skokova, 11 asistencija) još jednom opravdao epitet košarkaškog kralja. Kajl Kuzma je za „jezeraše“ ubacio 22 poena, a DŽaval Mekgi 21. Lejkersi su tako došli tek do drugog trijumfa u pet mečeva i trenutno su na razočaravajućoj desetoj poziciji.

Jokić je pre meča preuzeo nagradu za igrača nedelje u Zapadnoj konferenciji, pošto je u prva četiri meča NBA lige prosečno postizao po 23,3 poena.

– Naša ambicija je da osvojimo šampionat. Mislim da imamo igrače koji to mogu da ostvare. Imamo i sjajnog trenera. Tim je uvek ispred pojedinca, a mi imamo sjajnu timsku igru. Pogledajte Dirka Novickog sa Dalasom iz 2011. godine. Oni nisu imali super tim već veoma dobar tim, a šampion može da bude samo ekipa u kojoj svi igraju maksimalno.

Portland je u Oklahomi protiv Orlanda (128:114) ostvario veoma bitnu pobedu. Sjajno veče imao je crnogorski košarkaš Nikola Vučević koji je za Orlando ubacio 24 poena i bio jedina svetla tačka tog tima u porazu. Na Istoku ništa novo. Pistonsi i dalje imaju maksimalan učinak posle pobede nad Klivlendom (110:103). Briljirali su Blejk Grifin i Andre Dramon sa po 26 poena. Kavalirsi su ovim porazom nastavili crni niz od pet mečeva bez pobede, zbog čega su zakucani na dno tabele Istoka.

Rezultati

Detroit – Klivlend 110:103

Orlando – Portland 114:128

Oklahoma – Boston 95:101

L.A. Lejkers – Denver 121:114

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari