Jokić častio saigrače novim tripl-dablom i odsudnom trojkom za pobedu protiv Indijane (VIDEO) 1Foto: AP/Darron Cummings

Nagetsi umalo prosuli prednost, ali je srpski centar odigrao ključnu ulogu u trijumfu nad Pejsersima (114:109).

Indijana je ove sezone veoma prijatno iznenađenje. Dovođenjem Paskala Sijakama iz Toronta istakla je jasne ambicije kada je u pitanju plasman u plej-of i sinoć je na terenu aktuelnog šampiona pokazala da ima pobednički karakter.

Denver je oslonjen na umeće Nikole Jokića, ali i Džamala Mareja imao obećavajuće vođstvo tokom većeg dela utakmice, međutim u poslednjih par minuta lako je moglo da dođe do drame.

Srpski centar ostvario je tripl-dabl učinak još početkom poslednje deonice i činilo se da neće imati potrebe da se previše opterećuje u samoj završnici, međutim, gosti su imali plan koji se kosio sa željama pulena Majka Melouna.

Nakon isključenja Rika Karlajla, trenera Indijane, Marej i Koldvel-Poup poneli su se nekorektno i potcenjivački prilikom odlučivanja ko će šutnuti jedno slobodno bacanje (igrali kamen-papir-makaze).

Nesportskim potezom kao da su razbesneli gostujuće košarkaše koji su od tog momenta odigrali neuporedivo kvalitetnije.

Toliko, da je Meloun morao da vrati Nikolu Jokića, koji je, pak, u posledanj tri minuta odigrao simultanku uveličanu pobedničkom trojkom na deset sekundi pre kraja meča, kod rezultata 111:109.

Bio je to 31. poen srpskog centra, koji je meč završio sa još 13 skokova i 10 asistencija. Identičan košgeterski učinak imao je i Džamal Marej uz još osam skokova i sedam asistencija.

U redovima Indijane najefikasniji je bio centar Majls Tarner sa 22 poena.

U pobedi Oklahome nad Portlandom (11:109) Vasilije MIcić bio je puki epizodista gotovo bez ikakvog učinka (poen za manje od 7 minuta na parketu).

Najbolji pojedinac u redovima Tandera bio je uobičajeno Šej Gildžijus Aleksander koji je meč završio sa 33 poena, šest skokova i 10 asistencija.

Sinoć su odigrana i dva gradska derbija. Onaj u Njujorku rešili su Niksi zahvaljujući tandemu Branson-Rendal koji je ubacio po 30 poena (108:103).

Na suprotnoj obali Klipersi su bili bolji od Lejkersa (127:116) a pobedio je izrežirao Kavaj Lenard sa 25 poena, 11 skokova i 10 asistencija. U poraženom timu najbolji je bio Dianđelo Rasel sa 27 poena.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari