Jokić duplo bolji od Nurkića 1foto (BETAPHOTO AP Photo/Jeff Chiu)

Denver je protiv Portlanda vezao dve pobede kod kuće, a ukupno tri na poslednja četiri meča. Nagetsi su na dominantan i ubedljiv način preslišali Blejzerse (140:108), uz veoma dobar učinak Nikole Jokića, koji je ponovo bio vrlo dominantan u direktnim duelima sa Jusufom Nurkićem.

Urkos ogromnim problemima sa povređenim igračima, Denver je još uvek u zoni plej-ofa u Zapadnoj konferenciji. Posle poraza od Los Anđeles Klipersa izuzetno ubedljivom partijom u duelu sa Portlandom vratili su se na pobednički put.

Odličan je bio Nikola Jokić koji je duel završio sa 20 poena, osam skokova i sedam asistencija. Efikasniji od njega bio je samo Vili Barton koji je meč završio sa 21 poenom.

Odličan i vrlo kreativan, Fakundo Kampaco se ispostavio kao „iks faktor“. Omaleni Argentinac je imao čak 12 asistencija, uz 18 poena, od kojih je par podelio Nikoli Jokiću na krajnje kreativan način.

Mogao je Jokićev učinak da bude i bolji, ali kako je pitanje pobednika bilo rešeno već do poluvremena (72:55), trener Nagetsa Majkl Meloun rešio je da u drugom delu meča skrati minutažu svom najboljem igraču.
Goste je predvodio Ben Meklemor sa 18 poena. Denis Smit je ubacio poen manje, Nasir Litls 14, Trendon Votford 11, a Jusuf Nurkić i Robert Kovington po 10.

Iako 140 poena u košu Blejzersa zvuči impozantno, ova partija daleko je od Denverove najefikasnije. Nagetsi su najviše poena postigli još 1983. godine i to u porazu od Detroita. Bilo je 186:184 za Pistonse, ali posle čak tri produžetka. Bez dodatnog vremena, rekord im je 168 poena u košu Sijetla 2008. godine (168:116).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari