Jokić je kao Lebron u Klivlendu 1Foto: Beta/AP/Evan Vucci

Majkl Meloun predstavlja definiciju trenera naročite zahvalnosti za ono što za tim čine najbolji igrači. Jeste i tačno da je sa Nikolom Jokićem vremenom izgradio prijateljski odnos, ali se takva realcija između trenera i najboljeg igrača Nagetsa manifestuje na terenu isključivo na pozitivan način. Melounova je poslednja i to se ne dovodi u pitanje, ali je svaka njegova odluka prethodno pripremljena u dogovoru sa Nikolom Jokićem. Posle još jedne impresivne partije Srbina, na gostovanju Vašingtonu, Meloun je uticaj Jokića na ekipu uporedio sa onim Lebrona Džejmsa iz perioda kada je nastupao za Klivlend.

Jokić je meč u prestonici Amerike završio sa 29 poena i 13 skokova za svega 26 minuta.

„U poslednje tri godine, to kako igramo, ne samo što pobeđujemo, izaziva veliku pažnju navijača. Najveći ključ u svemu tome je Nikola, broj dresova Nikole Jokića koji vidimo svaki put kada odemo negde, govori o njegovoj veličini. On je igrač koji nije poštovan samo u Denveru, već globalno, pre svega zbog stila njegove igre i njene efektivnosti“, istakao je Meloun.

Trener Nagetsa dodatno je pojasnio na koji način doživljava doprinos Jokića u uspesima Denvera.

„To me podseća na to kada sam pet godina bio u Klivlendu, sa Lebronom, tako mnogo puta na strani, kada bi izlazio sa terena, dobijao bi ovacije. Tako je dobijao šansu da bude MVP, to je poseban znak poštovanja i to sve više viđamo i u slučaju Nikole Jokića“, otkrio je trener Denvera.

Rođeni Somborac ove sezone beleži 26 poena, 13.8 skokova, 8.1 asistenciju i 1.4 ukradene lopte po meču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari