Jokić je MVP čim kroči na parket 1Foto: Beta/AP/Adam Hunger

Denver bi ove sezone sigurno bio još bolji i na jednoj od tri prve pozicije u Zapadnoj konferenciji da je kojim slučajem Džamal Mari zdrav i sposoban da pomogne saigračima. Nekadašnji student Kentakija još uvek se oporavlja od povrede kolena, ali revnosno prati utakmice Nagetsa, oduševljen izdanjima Nikole Jokića. Kanađanin bi mogao uskoro da se […]

Denver bi ove sezone sigurno bio još bolji i na jednoj od tri prve pozicije u Zapadnoj konferenciji da je kojim slučajem Džamal Mari zdrav i sposoban da pomogne saigračima. Nekadašnji student Kentakija još uvek se oporavlja od povrede kolena, ali revnosno prati utakmice Nagetsa, oduševljen izdanjima Nikole Jokića.

Kanađanin bi mogao uskoro da se vrati na parket. Pretrpeo je jednu od najtežih povreda u sportu, pokidao prednje ukrštene ligamente kolena u finišu regularnog dela minule sezone, ali raste optimizam da bi do plej-ofa mogao da se vrati na parket.

U razgovoru za američki sajt Kompleks, Mari je govorio o košarkaškim umećima Nikole Jokića koji je i ove sezone kandidat za zvanje MVP regularnog dela sezone. Džoel Embid iz Filadelfije i Janis Adetokunpo, as Milvokija, najveći su mu konkurenti,a visoko se kotiraju i Demar Derouzn iz Čikaga, odnosno Stef kari, as Golden Stejta.

„Gledam kako pojedini na društvenim mrežama pišu kako nije MVP. Ako se bavite košarkom ili ste je gledali, on dominira igrom, a nije kao da ne izlazi iz teretane, ne kreće se brže, samo rastavlja odbrane na sastavne delove. Pri svakom posedu ga udvajaju i on i dalje beleži tripl-dabl u proseku, bez dva glavna poentera na terenu uz njega. Ne mogu da verujem što ovom moram da kažem, ali potcenjen je. Šta više želite od njega? Da bukvalno zakuca kroz noge da bi bili srećni? On radi sve što je pobedničkoj i šampionskoj ekipi treba i to sve objašnjava. On je najkorisniji igrač svaki put kad kroči na parket“, slikovito je Mari dočarao impresije igračkim umećem srpskog asa.

Jokić prosečno beleži 25,5 poena, 13,8 skokova i osam asistencija po nastupu ove sezone. Niko u istoriji najjače lige sveta nije uspeo da okonča sezonu sa prosekom od makar 25 poena, 13 skokova i šest asistencija. Igra pritom bez praktično pola prve petorke, a minulog leta je ostao i bez pomoći Pola Milsapa, godinu dana ranije i Džeremija Grenta.

Mari je otkrio i to šta najviše ceni kod Nikole Jokića.

„To što želi da pobedi. Kada igramo zajedno, nesebičan je. Dam mu loptu, on mi je vrati. Ne zanima ga ko će uzeti poslednji šut. Samo želi da pobedi i to je najzabavniji deo. Neverovatan je, kao i njegovi pasovi, ali svi imamo isti cilj na umu i on nas ka njemu vodi. Uz njega svi napreduju, ko god da uđe u igru“, jasan je sjajni košarkaš poreklom sa Kube.

Mari je podsetio javnost da se Jokić nimalo nije promenio, uprkos slavi i ogromnom bogatstvu.

„Ista je osoba kao i prvog dana kada je došao u ligu. Šaljiv je, prizeman, skroman, a u isto vreme najbolji na terenu. To nam puno znači kao timu. Ne pobeđuje samo on, već čini da se osećamo kao da pobeđujemo zajedno. Nikada ne stavlja sebe u prvi plan“, jasan je Mari.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari