Jokić kao multipraktik 1Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Odigrao je Nikola Jokić protiv Dalasa još jedan ofanzivno odličan meč.

Srpski as je presudio Mavsima postigavši poslednje poene na meču na minut do kraja, pošto je Vesli Metjuz kasnije promašio šut za pobedu ekipe iz Teksasa – 91:89.

Somborac je ostvario drugi ovosezonski, a ukupno osmi tripl-dabl u karijeri, ubacivši 11 poena, uz 16 skokova i 11 asistencija za 39 minuta. Korisno su ga ispratili Geri Heris (24), Trej Lajls (13), Džamal Marej (15) i Vili Barton (11). Kod Dalasa koji se muči ove sezone opet je najefikasniji bio Herison Barns (22), dok je Dirk Novicki, koji je veći deo meča čuva Jokića, postigao 11 poena i imao 5 skokova. Nemanja Bjelica sa četiri poena i skoka bio je svedok trijumfa njegove Minesote nad slabašnim Brukllinom (111:97). Povratkom Džimija Batlera njegova minutaža bila je znatno manja, a pritom se bivši as Čikago Bulsa i student Marketa vratio u startnu petorku ubacivši 21 poen, koliko je postigao i Endrju Vigins. Karl Entoni Tauns utakmicu je završio „bogatim“ dabl-dablom 16 poena i 19 skokova. Boban Marjanović je imao sjajno veče, ali završeno porazom njegovih Pistonsa. Srpski „gorostas“ odigrao je 14 minuta protiv Oklahome i za to vreme zabeležio 14 poena i osam skokova, uz dve asistencije. Kao dobra opcija sa klupe ipak je bio nedovoljan lošim starterima Detroita da izbegnu poraz od Tandera (121:108). Ponovo je dominirao Rasel Vestbruk s 31 poenom, 11 skokova i 13 asistencija, dok je Pol Džordž dodao 26. Meč je nažalost obeležila izuzetno teška i retka povreda Andrea Robersona, odličnog defanzivca Oklahome na perimetru. On je pokidao tetivu čašice kolena i na tužan način završio sezonu. Sredinom treće deonice trčao je po čeonoj liniji nameren da dodavanje Vestbruka pretvori u zakucavanje; odmah pri odrazu noge su mu neprirodno poletele i pri prizemljenju bilo je jasno da je doživeo tešku povredu.

U derbiju istoka i zapada – bolji je bio šampion Golden Stejt! Voriorsi i Seltiksi su vodili veliku bitku, ali je na kraju presudilo čak 49 poena Stefa Karija (16/24), koji je uz to imao podršku Drejmonda Grina (15p, 11sk) i Kevina Durenta (20p, 9 sk). Kod Bostona se kao lider nametnuo Kajri Irving (37 poena), odličan je bio i Al Horford (15p, 13sk). 

Vestbruku ispunjena želja

Ljutio se Rasel Vestbruk na sve kada je saznao da njegov saigrač Pol Džordž nije pozvan na Ol-star. Koristio je teške reči, pa i psovke da bi opisao koliko mu je neprijatno zbog toga što bivši igrač Indijane neće 18. februara u Los Anđelesu.  Ipak, posle teške povrede i kidanja tetive stopala Demarkusa Kaznsa želja mu je ispunjena. S obzirom na to da je centar Nju Orleansa trebalo da igra u startnoj petorci Lebrona Džejmsa, komesar NBA lige Adam Silver ozvaničio je „rokadu“ u sastavu te ekipe i najavio dolazak Pola Džordža na Ol-star. To samo po sebi neće značiti da će košarkaš Oklahome odmah biti i član početne petorke, jer će to odlučiti trener.

 

Rezultati

Detroit – Oklahoma         108:121

Indijana – Orlando            114:112

Atlanta – Vašington         104:129

Majami – Šarlot 95:91

Golden Stejt – Boston    109:105

Denver – Dalas   91:89

Minesota – Bruklin           111:97

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari