Jokić neće imati pomoć najboljih u plej-ofu 1foto (BETAPHOTO AP Photo/Michael Conroy)

Izgledalo je, a i takve su prognoze bile, da bi Džamal Marej mogao da se vrati na parket pred kraj regularnog dela sezone, a postojala je i nada da sve šanse nisu izgubljene i za Majkla Portera Juniora. Ipak, prema poslednjim informacijama, Nikola Jokić neće imati pomoć dvojice najboljih saigrača u nastupajućem doigravanju, tako da će nade i ciljevi Denver Nagetsa zavisiti uglavnom od njegovih košarkaških sposobnosti.

Marej je prethodnih sezona, uz Nikola Jokića, bio najbolji košarkaš Nagetsa.

Nažalost, u aprilu prošle godine, na meču sa Golden Stejtom, pogidao je ligamente desnog kolena.

Iako je operacija dobro prošla, period oporavka odužio se, tako da ni godinu dana nakon toga, reprezentativac Kanade nije spreman za najveće napore.

Par mesece posle teške povrede, Marej je i potpisao maksimalan ugovor, s tim u vezi, niko u klubu ne želi da rizikuje eventualnim njegovim preranim povratkom na parket.

Majkl Porter Junior, u odnosu na Mareja, barem je odigrao nekoliko utakmica ove sezone (ukupno devet). Međutim, veliki problemi sa leđima primorali su ga da ode na operaciju.

Iako je hirurška intervencija prošla očekivano, daroviti košarkaš biće spreman tek za trening kamp ekipe pred početak naredne sezone.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari