Jokić posle 0:3: Još nije gotovo 1foto golden stejt twitter

Košarkaši Denvera poraženi su i u trećem meču prve runde plej-ofa protiv Golden Stejt Voriorsa 118:113. Nikola Jokić je prvi duel u Koloradu završio sa 37 poena (14/22 iz igre, 2/3 za tri), 18 skokova, pet asistencija, tri ukradene, ali i pet izgubljenih lopti. Ali je opet bio usamljen, jedina kakva-takva podrška bio je Eron Gordon koji je imao 18 poena, 12 skokova i četiri asistencije.

Jokić bez obzira što je njegova ekipa na korak od eliminacije, ne gubi nadu u mogući preokret.

„Moja poruka je da nije gotovo. Dokle god se budemo trudili kao sada sve će biti dobro. Oni su dobar tim, ali smo mi pokazali da možemo da igramo sa njima. Bili smo agresivni, talentovana su ekipa koja pogađa svoje šuteve. Mi smo na kraju imali lošu šutersku selekciju i nekoliko izgubljenih lopti. Oni su ubacili 18 trojki i u proseku beleže 16-17 trojki u ovoj seriji. To je njihovo oružje, veoma ih je teško čuvati. Imaju tri, zapravo četiri sjajna poentera i ostale koji prihvataju svoju rolu. Zato su osvajali titule“, smatra Jokić.

Treći susret je bio neizvesniji od prethodna dva.

„To je plej-of, normalno je. Obe ekipe pokušavaju da pobede. Bili smo blizu i nismo pobedili. Bila je interesantna utakmica, ne kao dve pre toga. Imali smo nekoliko sjajnih povrataka. Igrali smo oslobođeno, ali ne znam zašto nismo tako igrali do sada. Sve je moguće“, rekao je Jokić.

Nagetsi su umeli da naprave sjajne preokrete, naročito u popularnom „mehuru“. Međutim, ekipe koje su u plej-ofu NBA lige gubile sa 3:0 imaju skor 0/143.

Srpski centar je govorio i o Drejmondu Grinu koji mu u defanzivi zadaje dosta problema.

„On je sjajan igrač. Zna kako da igra kroz kontakt, agresivan je. Uradili su sjajan posao, ne samo sa njim, već kada su sva petorica na parketu On je njihov lider u odbrani i recimo mozak u napadu. Pronalazi saigrače, postavlja blokove i naravno da ima Karija, Tompsona i Pula, ali ih on čini jedinstvenim. On je niži i njegovi su kukovi niži pa mu je lakše da me izgura“, objasnio je Jokić.

On smatra je njegova ekipa izvukla neke bitne pouke pred nastavak serije.

“ Borili smo se, bili smo dosta agresivniji nego u prethodne dve utakmice. Sjajno smo šutirali, skakali i asistirali. Imali smo ritam, ali i 17 izgubljenih lopti… Oni su bili u ovakvim situacijama i znaju kako da reše te bitne lopte i bitne minute. Ovo je još jedan nauk za nas“, zaključio je Jokić.

Četvrti meč igra se u nedelju od 21:30 po srednjeevropskom vremenu. Ukoliko Nagetsi budu poraženi, Jokić će postati prvi aktuelni MVP koji je izbačen već u prvoj rundi plej-ofa bez i jedne pobede. Kad je u pitanju preokret, treba napomenuti da se sa 0:3 u plej-ofu još niko nije vratio u 143 takve situacije.

Sansi bez Bukera tri nedelje

Finiks Sansi bi, prema poslednjim informacijama, mogli da ostanu bez najboljeg strelca Devina Bukera i pune tri nedelje. Buker će sigurno propustiti treću i četvrtu utakmicu protiv Nju Orleans Pelikansa, a trenutni skor u seriji je 1:1, s tim da su Pelikansi napravili brejk u gostima. Buker je postigao 31 poen u prvom poluvremenu pre poraza od Pelikansa koji su slavili rezultatom 125:114 u drugoj utakmici, ali nije postigao pogodak u trećoj četvrtini. U tom periodu se požalio na bol i više se nije vraćao iz svlačionice. Sansi ove sezone bez Bukera imaju skor 8-6.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari