Jokić sa 40 poena ostvario svoj peti najbolji učinak u plej-ofu NBA, a prvu pobedu 1Foto: AP/David Zalubowski

Prvo mu se u ruke vratilo MVP priznanje za najboljeg igrača NBA lige, a onda je rasterao „vukove“.

Nikola Jokić je sa 40 poena slistio Minesotu u petoj utakmici plej-ofa u Zapadnoj konferenciji američke profesionalne košarke.

Bio je najzaslužniji za to što šampion Denver potpunim preokretom u seriji s 3:2 u pobedama stupa na prag konferencijskog finala (u duelu Oklahome i Dalasa je 2:2), u koje njegov protivnik nije ušao 20 godina.

Srpski as je u briljantnoj karijeri preko Atlantika imao pet utakmica u osnovnom delu s 40 poena, mnogo i sa više od toga, a rekord mu je 50 u porazu protiv Sakramenta u gostima (119:114) u Kaliforniji 6. februara 2021.

U plej-ofu efikasniji je bio četiri puta.

U polufinalu s Finiksom prošle godine, kada je protivnik pred svojom publikom poravnao na 2:2, blistao je s 53 poena.

Dve nedelje ranije Denver je na prvom koraku ka istorijskoj tituli prvaka pretrpeo prvi poraz u duelu s Minesotom pred njenom publikom na produžetak (3:1), uprkos tome što je Jokić bio nezaustavljiv s 43 poena.

Toliko je postigao i na meču sa San Antonijom u prvoj rundi doigravanja 2019, kada je tim koji predvodi Greg Popovič u Teksasu poravnao na 3:3 (Denver otišao u polufinale).

U drugoj utakmici konferencijskog finala protiv Majamija prošle godine dao je 41, ali je Denver i tada izgubio.

Potkraj osnovnog dela u ovoj sezoni tim iz Kolorada je kod kuće savladao Minesotu sa 116:107, postižući presudnu pobedu da na Zapadu bude ispred nje po učinku (drugo mesto), što mu je upravo i donelo prednost domaćeg terena u tekućim okršajima. Jokić je postigao 41 poen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari