Jokić sačuvao Nagetse na vrhu Zapada 1Meč viner: Nikola Jokić Foto: EPA-EFE MIKE NELSON

U derbiju najboljih ekipa konferencija Denver Nagetsi pobedili su Toronto Reptorse i tako ostali na vrhu Zapada (106:103).

Ubedljivo najbolji pojedinac u Kanadi bio je Nikola Jokić sa 23 poena, 11 skokova i 15 asistencija. Srbin je tako u Torontu ostvario drugi ovosezonski, ukupno 18. tripl-dabl u karijeri. Pobeda Nagetsa – šesta zaredom – vrednija je utoliko što je ostvarena posle povrede startnog beka šutera Gerija Herisa u prvoj četvrtini. Džamal Marej pratio je Jokića sa 21 poenom, sedam skokova i osam asistencija, a kod Reptorsa je najefikasniji bio Kavai Lenard (27p, 8sk).

Denver vodi na tabeli Zapada sa skorom 16-7, zajedno sa Los Anđeles Klipersima, koji su u Nju Orleansu savladali domaće Pelikanse. Za NJu Orleans zbog visoke temperature nije igrao Nikola Mirotić, što je rezervna „četvorka“ Džulijus Rendl iskoristio da sa 37 poena postavi novi rekord karijeri.

Lu Vilijams i Tobajas Heris bili su hladnokrvni u odlučujućim trenucima i tako upropastili Rendlovo sjajno veče, kao i 32 poena i 14 asistencija Džrua Holideja. Heris je predvodio Kliperse sa 27 poena, Danilo Galinari ubacio je 24, Lu Vilijams 20, dok su Boban Marjanović i Miloš Teodosić ostali na klupi svih 48 minuta. Vodeći tandem prati Oklahoma (15-7), koja je posle egzibicije u susretu sa Detroit Pistonsima samo pola koraka iza.

Samo je pitanje dana kada će im se priključiti i Golden Stejt Voriorsi (16-9), koji su se u Atlanti poigravali sa domaćim Hoksima. Stef Kari dao je 30 poena (šest trojki), Kevin Durent 28, a Klej Tompson 27. Jedinu pobedu na domaćem parketu ostvarila je Minesota, i to protiv Hjustona.. „Vukovi“ su trijumfovali uz dvocifren učinak svih „startera“, kao i prve rezerve Darija Šarića, dok je Derik Rouz, koji u proseku beleži 18 poena po utakmici, ovog puta ostao na nuli!

Rezultati

Detroit – Oklahoma        83:110

Atlanta – Golden Stejt   111:128

Bruklin – Klivlend             97:99

Njujork – Vašington        107:110

Toronto – Denver            103:106

Minesota – Hjuston        103:91

Nju Orleans – LA Klipers               126:129

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari