Jokić vodič u plej-of 1Foto: EPA/ TANNEN MAURY

Denver polako prerasta u modu na Zapadu. Nagetsi su posle trijumfa nad Jutom podebljali svoje osmo mesto, odnosno poslednje koje vodi u plej-of (103:93).

Nikola Jokić je 13. put uzastopno imao dvocifren košarkaški učinak, s tim da je i protiv Džezera bio osnovna pokretačka snaga izabranika Majka Melouna. Srbin je ostvario dabl-dabl učinak od 23 poena i 11 skokova, uz šest skokova. Jokić je bio najefikasniji igrač na utakmici, a najbolje ga je pratio Džamir Nelson sa 17 poena, od čega je sedam postigao u poslednja četiri minuta utakmice. Darel Artur je meč završio sa 16 poena, dok su Danilo Galinari i Kenet Farid ubacili po 11. U poraženom timu najefikasniji je bio Derik Fejvors sa 18 poena.

Za razliku od Jokića, Nemanja Bjelica nikako da se „pronađe“ u timu Minesote. Vulvsi su uz zvuk sirene savladali Finiks 112:111, košem Endrjua Viginsa, ali je naš košarkaš bio neprimetan tokom 13 minuta na terenu. Šutirao je 0-4 za dva poena, 0-2 za tri, ali je bar uspeo da upiše po jedan skok u odbrani i napadu. Vigins je, pored toga što je dao pobednički koš, bio i najefikasniji igrač utakmi sa 31 poenom.

Filadelfija je nastavila sa sjajnim partijama, pošto je pobedila Kliperse sa 121:110 i tako stigla do devetog trijumfa u poslednjih 12 utakmica. Nerlens Noel je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 19 poena, a najbolje su ga pratili Rišon Holms sa 18 i Dario Šarić sa 16 postignutih poena. U redovima Klipersa najbolji je bio Džamal Kraford sa 27 poena. Vašington je produžio pobednički niz na svom terenu na 14 utakmica, pošto je prošle noći pobedio Boston sa 123:108. Čikago je pobedio Orlando sa 100:92, a najzaslužniji za taj trijumf bili su Dvejn Vejd sa 21 i Džimi Batler sa 20 postignutih poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari