Jokić za petama Čembrlejnu 1foto EPA-EFE/JIM LO SCALZO SHUTTERSTOCK OUT

Denver ljubomorno čuva šesto mesto u Zapadnoj konferenciji. Nagetsi su bili uspešni na poslednjem gostovanju Šarlotu (109:113) tako da su zadržali prednost od dve pobede u odnosu na prvog pratioca, Minesotu.

Nikola Jokić došao je do 76. tripl-dabla u NBA karijeri završivši duel sa 26 poena, 19 skokova i 11 asistencija. Odličnu partiju pružio je i Bogdan Bogdanović u pobedi Atlante na terenu Indijane (123:132), kao i Aleksej Pokuševski u trijumfu Oklahome u Portlandu, posle produžetka (131:134).

Imali su Nagetsi teško iskušenje u Severnoj Karolini. Stigli su na megdan ekipi koja se nalazi u odličnoj formi oličenoj u sedam pobeda u poslednjih osam utakmica, koje su prethodile duelu sa Denverom. Uprkos tim činjenicama, kao i lošem početku Nikole Jokića, puleni Majkla Melouna trijumfalno su napustili Šarlot. Nikoli Jokiću i saigračima preostala su još samo dva gostovanja do kraja regularnog dela.

Na završetku turneje po Istočnoj konkurenciji, Nagetsi će odigrati meč na terenu Indijane, a imaće još duel sa Lejkersima u Los Anđelesu, ali i četiri utakmice kod kuće u Koloradu. Jokić je u Šarlotu osvario 76. tripl-dabl učinak, čime se primakao čuvenom Viltu Čembrlejnu, kao centru sa najviše takvih učinaka u istoriji NBA lige. Srpski as je u tekućoj sezoni zabeležio 19. tripl-dabl i tako je podebljao lični rekord u jednoj sezoni.

– Svaka utakmica nam je važna. Tako je već 40 mečeva. Jako mi je drago što smo pobedili. Igrali smo dobro odbranu kada je trebalo, pogađali u pravim trenucima. Nisu nas služili slobodna bacanja, stavili su nas u ritam u kojem ne želimo da budemo, ali našli smo pozicije za šuteve, pogodili ih. Odbrana je na kraju presudila. Nisam se osećao kako treba, ne znam zašto, ali sam bio fokusiran da uradim šta god treba da se dobije utakmica – poručio je Jokić.

Atlanta je slavila na terenu Indijane i tako je prvi put u sezoni zabeležila pozitivan odnos pobeda i poraza (38-37). Odličan je u trijumfu Houksa bio Bogdan Bogdanović sa 29 postignutih poena. Sve do pred kraj treće deonice ubacio je 12 poena, a u preostalih četrnaest minuta sjajnih 19. U četvrtoj deonici vezao je trojku, dvojku i slobodna bacanja i time pomogao saigračima da se odlepe na 17 poena prednosti. Do kraja je upisao još četiri poena za ukupno 29.

Bio je jasno prvi strelac Atlante, ali i najefikasniji igrač na utakmici. Kao i uvek, odlično je rezonovao, pa je za tri šutirao 5/7 (71 odsto). Bacanja je gađao 8/10, za dva je bio nešto neprecizniji (3/7). Uz sve to sakupio je i pet skokova i to tri ofanzivna. Interesantno je da Houksi imaju učinak 6-2 u utakmicama koje je Bogi obeležio sa 28 ili više poena.

U odsustvu vedeta na obe strane, Oklahoma je trijumfovala u Oregonu, a dobru partiju zabeležio je Aleksej Pokuševski. Srpski košarkaš ostvario je dabl-dabl učinak od 11 poena i asistencija. Nedostajala su mu samo dva skoka do tripl-dabla. Nije ga najbolje služio šut, pogodio je dve trojke iz šest pokušaja i dve dvojke iz pet (4/11 iz igre, 36 odsto). Činjenica da je proveo 41 minuta u igri dovoljno govori koliko trener Degnolt ima poverenja u talentovanog Srbina, čak i kada nije šuterski raspoložen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari