Jokićev novi dabl-dabl 1Foto: Fonet/AP (arhivska fotografija)

Dvojica srpskih košarkaša – Nemanja Bjelica i Nikola Jokić – izašli su na parket u noći između srede i četvrtka, i mada su njihovi timovi izgubili, obojica su odigrali solidne partije, pogotovu Jokić, koji je zabeležio dabl-dabl učinak i to bez ijedne asistenicije.

Igrač iz Sombora je u utakmici između Denvera i Šarlota (110:93) upisao 18 poena i 11 skokova, što je bio najbolji učinak među igračima Nagetsa, međutim nije imao nijedno uspešno dodavanje, što mu se izuzetno retko dešava. Jedna od dobri stvari za tima Majka Melouna uprkos porazu jeste smanjen broj izgubljenih lopti. Od početka sezone Nagetsi su po meču prodavali u proseku 14 lopti, što je najgori rezultat u ligi, dok su protiv Hornetsa napravili šest grešaka manje. Ipak, kako Meloun kaže, moraće da nađu način da taj broj još više padne ako žele da imaju šansu za trijumf. Pored Jokića u timu Denvera solidan je bio i Geri Heris, koji je takođe ubacio 18 koševa dok je DŽamal Marej dodao 16 poena i pet asistencija. Na drugoj strani kod Hornetsa najefikasnije je bio Kemba Voker sa 19 poena, pet asistencija i četiri skoka.

I tim Nemanje Bjelice, Minesota Timbervulsi, izgubio je od Detroita (122:101), koji je meč rešio u trećoj četvrtini kada je napravio razliku od 22 poena. Boban Marjanović ponovo nije igrao a najefikasniji u Pistonsima bio je Tobajas Heris sa 34 poena i četiri skoka. Kod gostiju istakao se Karl-Entoni Tauns sa 23 poena i deset skokova, dok je Nemanja Bjelica za 23 minuta ubacio sedam koševa, uz tri skoka i jednu asistenciju, što je ipak lošije od prethodne utakmice protiv Pejsersa kada je za 25 minuta dao 18 koševa.

Od ostalih utakmica odigranih između srede i četvrta pažnju je privukao još jedna poraz Klivlenda i to od Bruklin Netsa, koji ne može da računa na povređenog DŽeremija Lina (112:107), mada je Lebron DŽejms zabeležio drugi tripl-dabl od početka sezone (29p, 13as, 10sk). Na drugoj strane Netse je predvodio Spenser Dinvidi sa 22 poena, šest asistencija i pet skokova. Zanimljiv je bio i preokret Golden Stejta protiv Toronta. Predvođeni Karijem, Durantom, i Tompsonom Voriorsi su uspeli da stignu zaostatak protiv tima iz Kanade a onda i zahvaljujući trojkama Karija i Tomasa obezbede trijumf (117:112).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari