Za navijače Partizana prva utakmica finala Sinalko Superlige protiv Crvene zvezde slična je po sadržini mnogim bajkama koje smo čitali i voleli u detinjstvu. Košarkaška „priča“, odigrana u nedelju, bila je puna neizvesnosti i preokreta ali je za crno bele na kraju završena, najblaže rečeno „hepi endom“.

Za navijače Partizana prva utakmica finala Sinalko Superlige protiv Crvene zvezde slična je po sadržini mnogim bajkama koje smo čitali i voleli u detinjstvu. Košarkaška „priča“, odigrana u nedelju, bila je puna neizvesnosti i preokreta ali je za crno bele na kraju završena, najblaže rečeno „hepi endom“. Trijumfom (91:89) u prvoj od mogućih pet bitaka protiv večitog rivala, izabranici Duška Vujoševića su uspešno načinili prvi korak u „trokoraku“ koji im je potreban za odbranu titule.
Junak prvog meča, Predrag Drobnjak, posle čije je trojke uz zvuk sirene nastala opšta euforija u (ovog puta Partizanovom) Pioniru, smatra da je bez obzira na trijumf, njegov tim lošom igrom započeo finalnu seriju.

Bojić odredio kazne

Direktor Sinalko Superlige, Predrag Bojić izrekao je kazne nakon prve finalne utakmice između Partizana i Crvene zvezde. Košarkaški Klub Partizan kažnjen je sa ukupno 3900 bodova (evra) zbog neprimerenog ponašanja publike tokom utakmice (vređanje protivnika i ubacivanje predmeta na parket) i zbog dosuđene tehničke greške klupi. KK Crvena zvezda i Tadija Dragićević kažnjeni su sa po 200 bodova zbog dosuđenih tehničkih grešaka. Stevan Karadžić i Milan Gurović kažnjeni su sa po 1000 bodova zbog neprimerenih izjava nakon utakmice.

– Odigrali smo mnogo lošije u nedelju nego u polufinalnim mečevima sa FMP. Načinili smo dosta grešaka, nismo bili svesni da za jednu pobedu u finalu mora da se uradi jako mnogo a kamoli za tri- izjavio je Drobnjak koji smatra da formalno gostovanje Partizana u drugoj utakmici u Pioniru koji će biti pun isključivo pristalicama Crvene zvezde neće predstavljati veliki problem njemu i saigračima: Mi u drugoj utakmici moramo da igramo mnogo čvršće i odgovornije a činjenica da će biti sedam hiljada Zvezdinih navijača nas ne opterećuje. To je neračunajući publiku i dalje teren na kome mi svakodnevno treniramo, poznajemo koševe. Ove godine smo trijumfovali na gostovanjima protiv Panatinaikosa, Huventuda, Cibone… ne vidim zašto ne bismo i u Pioniru pred Zvezdinim navijačima. Ne bojim se ni za mlade igrače Partizana koji su svi do jednog bil u sličnim situacijama proteklih godina, pa su osvajali titule- završio je Drobnjak.

Partizan čeka reakciju Saveza

Košarkaški Klub Partizan izdao je na svom zvaničnom sajtu saopštenje u kojem od komesara lige traži reakciju na neprimerene izjave iz tabora Crvene zvezde u kojima se otvoreno poziva na nasilje i fizičke obračune. U Partizanu smatraju da su izjave Stevana Kardžića i Milana Gurovića koje se odnose na sudiju Jovčića nesportske i neistinite za njihov klub.

Bez obzira na trijumf u prvoj utakmici, košarkaši Partizana su pokazali određene slabosti u duelu protiv žilavog protivnika i sigurno je da Tripković i ekipa mogu i moraju mnogo bolje. Kvalitet velikih ekipa je upravo u tome da pobeđuju velike rivale i kada igraju slabo, a večeras je prava prilika da crno-beli pokažu da u nedelju jednostavno nije bio njihov dan.
Prvi meč finalne serije, obilovao je, nažalost, mnogim nemilim događajima a neprimerene izjave posle utakmice iz oba tabora (ponovo) su bacile senku na sjajnu košarkašku predstavu. Nakon svega biti optimista da stvari mogu da se poprave pred naredne finalne mečeve, bilo bi u najmanju ruku nerealno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari