Još jedan Hulkov projektil iz velike daljine u stilu Roberta Karlosa (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/Joao Guilherme Arenazio

Brazilski napadač Hulk, povratnik u domovinu u februaru 2021. posle 16 godina igranja u Evropi i Aziji, nedavno je proslavio 37. rođendan, a častio se još jednim golom u domaćem prvenstvu topovskom levicom iz slobodnog udarca iz velike udaljenosti u stilu svog zemljaka Roberta Karlosa.

Atletiko Mineiro je u 18. kolu savladao Sao Paulo na njegovom Morumbiju s 2:0.

Nekadašnji golgeter Porta i Zenita je u 4. minutu postavio loptu na oko 40 metara od gola i samouvereno je krenuo ka njoj. Projektil se zario u golmanove desne rašlje.

 

Pre dva meseca, kad je Atletiko kao gost bio uspešniji od Kruzeira u devetom kolu, Hulk je u 27. minutu na sličan način postigao jedini pogodak na meču.

 

Posle te pobede radosti nije bilo u sledećih osam ligaških utakmica (po četiri poraza i remija), što se poklopilo s dolaskom na klupu proslavljenog brazilskog trenera Luiza Felipea Skolarija.

Konačan rezultat u Sao Paulu, kojim je pokvaren povratak doskorašnjeg napadača Totenhema Lukasa Moure (30) posle deset godina, postavio je u 69. minutu iz penala Kristijan Pavon, levo krilo iz Argentine.

Kolumbijac Hames Rodrigez (32), zvezda Mundijala u Brazilu 2014, koji je onomad predstavljen navijačima Sao Paula na stadionu zajedno s Mourom, nije debitovao, jer mu je fizička kondicija i dalje skromna. Poslednji put je igrao početkom aprila, kada je njegov Olimpijakos izgubio kao gost u večitom derbiju s Panatinaikosom (2:0) u plej-ofu grčkog prvenstva.

Sao Paulo je na devetom mestu s 26 bodova, a Atletiko Mineiro mu je prvi pratilac s 24. Vodeći Botafogo im je umakao sa 44.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari