Još jedan srpski fudbaler u Apoelu iz Nikozije 1Foto: Pedja Milosavljevic/ STARSPORT

Apoel iz Nikozije, koji se posle pet godina vratio na presto kiparskog fudbala, objavio je da će u idućoj sezoni imati još jednog srpskog igrača u timu.

Ugovor na dve godine je potpisao napadač Stefan Dražić (31), koji je u vodećoj srpskoj ligi igrao u Javoru, a 2016/17. u Voždovcu, posle čega je otišao u inostranstvo.

Bio je jedan od strelaca, za vođstvo s 2:0, kada je na krovu voždovačkog tržnog centra u plej-ofu državnog prvenstva spotaknuta Crvena zvezda (3:2), koja je zbog tog iznenađujućeg poraza prepustila prvo mesto Partizanu, a zatim večitom rivalu i titulu prvaka.

Još jedan srpski fudbaler u Apoelu iz Nikozije 2
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Dražić je u poslednje četiri godine igrao u Mađarskoj.

 

Apoelu je šampionsku krunu vratio portugalski trener Rikardo Sa Pinto, koji se jedno vrlo kratko vreme neslavno zadržao na klupi crveno-belih.

Naslediće ga Španac David Galjego, koji će povesti Kiprane u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona (sastaju se s uspešnijim iz duela prvog kola između kazahstanskog Ordabasija i moldavskog Petrokuba).

Za povratk Apoela na tron doprinos su dali i Radosav Petrović (35), nekadašnji fudbaler Partizana (došao prošlog leta upravo iz Ordabasija), i portugalski napadač Tomane (31), koji je pre nekoliko godina bio u Zvezdi. Njemu je istekao ugovor i moguće je da Dražić dolazi kao njegova zamena.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari