Još jedan srpski igrač napustio Partizan: Trifunović više nije crno-beli, posle šest godina 1Foto: STARSPORT

Klub iz Humske zvanično se oprostio od 24-godišnjeg košarkaša.

Trebalo je da bude dobitna kombinacija; u momentu kada je došao u Partizan 2018, Uroš Trifunović slovio je za jednog od najtalentovanijih srpskih košarkaša, pogotovo u 2000. godištu, međutim šest godina kasnije, dve strane rastale su se bez nekog srdačnog pozdrava.

Jednostavno, niti je Trifunović u Partizanu postao jedan od lidera, niti je klub od njegovih igara imao neki preterano veliki rezultatski doprinos.

Tokom šest godina saradnje, Trifunović je sa Partizanom osvojio svega jednu ABA ligu i dva trofeja u Kupu Radivoja Koraća.

Dolaskom Željka Obradovića na čelo struke, pre tri godine, 24-godišnji potencijalni reprezentativac Srbije imao je neke svetle momente, ali suštinski nije uspeo da se nametne kao jedno od primarnih opcija na mestima niskog krila i beka.

Nakon što su pre nekih mesec dana klub počeli da napuštaju svi bitni igrači iz prethodnih sezona, a potom postalo jasno da je u pitanju raritet kakav nije viđen u evroliogaškim okvirima (promena kompletne ekipe) očekivalo se da klub samo formalno obavesti javnost da je Uroš Trifunović i zvanično otišao iz Partizana.

– Još kao juniorski prvak Evrope, Uroš je 2018. stigao u Partizan i uspeo da prokrči svoj put do statusa standardnog prvotimca. Nakon šest sezona, Uroš Trifunović će ovog leta nastaviti karijeru u drugom klubu. Trifo, tvoj KK Partizan ti želi mnogo uspeha u nastavku karijere! Ostaćeš zauvek deo crno-bele porodice – navedneo je u klupskom saopštenju za javnost.

Trifunović je još jedan srpski košarkaš koji je ovog leta napustio Humsku posle Alena Smailagića (Žalgiris), Danila Anđušića (Dubai), Alekse Avramovića (CSKA).

Ognjen Jaramaz je takođe blizu da napusti Humsku, tako da će iz prethodne sezone, od domaćih igrača, ali i generalno, jedini ostati Balša Koprivica.

Nakon što su potpisani ugovori sa novajlijama Ifeo Lundbergom, Vanjom Marinkovićem i Frenkom Nitilinkom, klub je odlučio da do početka priprema više ne obaveštava javnost o tome ko je pojačao ekipu za takmičarsku 2024/25, tako da se javnost može oslanjati samo na novinarske pretpostavke.

U skladu sa tim, novi članovi trebalo bi da su i Sterling Braun, Mario Nakić, Arijan Lakić, Karlik Džons, Tajrik Džons, Brendon Dejvis i Ajzea Majk.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari