Još jedna sjajna partija odbojkašica Srbije, protiv Turske ostvarile deveti trijumf za redom 1Foto: EPA-EFE/Roman Zawistowski POLAND OUT

Odbojkašice Srbije pobedile su selekciju Turske rezultatom 3:0 (25:20, 25:21, 25:23) u poslednjem meču druge faze Svetskog prvenstva.

Ovo je bio deveti uzastopni trijumf aktuelnih svetskih prvakinja, koje su izborile plasman u nokaut fazu takmičenja kao prvoplasirane u grupi F.

Ekipa selektora Danielea Santarelija je do trijumfa nad Turskom došla posle ubedljive igre, u duelu u kojem nije bilo rezultatske neizvesnosti.

Zahvaljujući odličnoj partiji Tijane Bošković Srbija je polovinom prvog perioda stigla do šest poena viška (16:10), a zatim prednost sačuvala do kraja seta.

Već na početku drugog seta Srbija je napravila odlučujuću prednost i povela sa 7:0. Turkinje su uspele da smanje zaostatak na samo dva poena (20:18), međutim nisu uspele da preokrenu rezultat.

Igračice Turske iskoristile su nešto opušteniji ulazak u treći set rivalki i serijom 4-0 stigle do vođstva od 8:4, međutim, igračice Srbije su postepeno smanjivale ovaj minus i do preokreta došle pri rezultati 16:15.

Nešto kasnije stigle su i do prednosti od četiri poena razlike (21:17), dozvolile su Turkinjama da izjednače, ali su u finišu iskoristile prvu meč loptu i stigle do ubedljivog trijumfa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari