Još jednom bez Jovića 1

Pomešanih osećanja nakon trijumfa u Milanu, košarkaši Crvene zvezde munjevito su se vratili u realnost „opsednuti“ nedeljnim duelom sa ekipom Budućnosti (19.00).

Želja za plasmanom u Top 8 ništa je naspram osnovnog ovosezonskog cilja u vidu osvajanja ABA lige. Mogućnost da vrhunsko odelo, skrojeno od 25 regionalnih „čvorova“ i 15 evroligaških, bude pocepano i neupotrebljivo nakon samo dva nošenja protiv Budućnosti, u podsvesti je košarkaša Crvene zvezde, čija će obazrivost biti neuporedivo veća nakon saznanja da ni u prvom polufinalnom meču plej-ofa Stefan Jović neće biti u stanju da pomogne saigračima.

Problem sa leđima rođenog Nišlije je, po svemu sudeći, znatno veći i ozbiljniji nego što se to u prvi mah moglo pretpostaviti. Jović, ako se izuzme minijatura protiv Budućnosti na kraju regularnog dela ABA lige, već četiri meča nije deo takmičarske ekipe. NJegov izostanak dodatno je opteretio Dženkinsa, koji je u odsustvu srpskog reprezentativca preuzeo ulogu startnog organizatora igre. Ilustracije radi, Zvezda je na poslednje tri evroligaške utakmice, zaključno sa trijumfom u Milanu, imala u proseku pet asistencija manje , u poređenju sa standardnih 19 kada je Jović u sastavu. Upravo Dženkins i Jović imaju najbolju prodor igru u spoljnoj liniji crveno-belih i u paru predstavljaju najveći benefit kada je raznovrsnost igre u pitanju. Budućnost je u poslednjem kolu, u kojem je Zvezda „birala“ da li će se u polufinalu sastati sa njima ili Partizanom, pokazala da u svom arsenalu ima dovoljno opcija koje nisu tako lako čitljive za odbranu crveno-belih. Trener Radonjić je sa razlogom više puta ponovio da u nedelju Hala „Aleksandar Nikolić“ mora biti dupke puna; njegovi učenici su dodatno opterećeni napornim ritmom; prvi polufinalni duel sa Podgoričanima ujedno će biti njihov šesti u martu mesecu, a drugi međusobni u razmaku od samo pet dana.

Igra Zvezde u poslednje vreme oscilira kao osećaj toplote u toku dana i noći na samom kraju kalendarske zime. Na mahove do perfekcije u defanzivi, iz koje je u stanju da dođe do prednosti od desetak razlike u razmaku od samo par minuta; do negledljivo spore i bezidejne igre u kojoj je obim obruča manji od otvora špijunke. Logično, reklo bi se, s obzirom da na veliki broj utakmica treba pridodati i povrede, odnosno odsustva Dangubića, Jovića, Dobrića, Bjelice… Da kojim slučajem u nedelju ne bi krenulo po zlu nišanske sprave spoljne linije od starta moraju biti podešene po instrukcijama čuvene Jasne Šekarić; Budućnost će svesno, kao na poslednjem međusobnom duelu, skupljati u reketu, želeći pre svega da zaustavi prodor i unutrašnju igru zvaničnog dvostrukog uzastopnog šampiona ABA lige. 

Ulaznice u prodaji

KK Crvena zvezda saopštio je da su ulaznice za prvi meč polufinala plej-ofa ABA lige protiv Budućnosti već u prodaji. Prva utakmica polufinalne serije na programu je u nedelju u Beogradu od 19.00. Ulaznice za taj duel su u prodaji u svim poslovnicama Eventima. Cena ulaznica za tribine je 300 dinara, za parter 500, za ložu 700 dinara, dok je za počasna mesta potrebno izdvojiti 5.000 dinara. Zvezda se zahvaljuje navijačima na ogromnoj pomoći koju su doneli sa tribina na utakmici u Milanu, ali podseća da je prioritet kluba koji je zacrtan za ovu sezonu osvajanje ABA lige, pa je našim momcima neophodna ogromna podrška u nedelju, u prvoj utakmici polufinala protiv odlične ekipe Budućnost“. 

Čović: Svi kao jedan

– Da bi i sledeće sezone punili Arenu, igrali protiv najjačih timova Evrope, i bili deo te elite, mi moramo da ispunimo glavni cilj koji smo zacrtali na početku sezone – a to je osvajanje ABA lige! Imamo sistem, imamo kvalitet, ali da bi došli do tog cilja, potrebna nam je podrška navijača, koji su nam mnogo puta u prošlosti pomogli, kao uostalom i u četvrtak u Milanu. Zato apelujem na sve kojima je crveno-bela boja u srcu, da budu sada tu, kada nam je najvažnije! Ja retko koristim termin ‘moramo’, ali u nedelju zaista moramo da ispunimo dvoranu i pružimo podršku momcima na parketu! Utakmica koja nam se bliži poprima dozu ‘mističnosti’ jer se dešavaju neke ‘zagonetne’ stvari. Sve to neće biti važno niti uticati na dešavanja na terenu, ako budemo imali punu dvoranu i prepoznatljiv huk sa tribina! Zato, očekujem gromoglasnu podršku u izuzetno teškoj utakmici koja nas čeka u nedelju i da budemo kao jedan – alarmirao je navijače Nebojša Čović, predsednik Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari