Još kolo do kraja portugalskog prvenstva: Da li će se Portu posle 48 godina dogoditi Partizan 2023? 1Foto: EPA-EFE/MANUEL FERNANDO ARAUJO

Partizan je i u ovoj sezoni na iskušenju da u senci neprikosnovene Crvene zvezde sačuva drugo mesto, koje opet vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, jer mu je trećeplasirani TSC za petama.

Tim iz Bačke Topole, vicešampion prethodni put, ima dva boda manje uoči preostala dva kola u plej-ofu fudbalske Superlige Srbije.

Kako god da bude, crno-beli ne mogu da padnu na četvrto mesto.

To im je, pošto nisu zadžali ni treću poziciju, bio konačan plasman prošle godine, najlošiji posle 1990, kada su gledali u leđa rivalima iz velike četvorke jugoslovenskog fudbala.

U portugalskom prvenstvu se sa istim izazovima suočava Porto, koji ne samo da drugu sezonu uzastopce ostaje bez titule prvaka, nego može da bude četvrti prvi put u poslednjih 48 godina (1975/76).

Kolo pre kraja prvak je svakako Sporting, koji će u Ligu šampiona, a vicešampion je Benfika, koja će u kvalifikacije za vodeće klupsko takmičenje evropskog fudbala (lisabonski rivali su se smenili u odnosu na prošlu godinu).

Porto, koji treće mesto nije zauzeo od 2016, u poslednjoj utakmici je gost Brage. Od nje ima bod više. Izgubi li, pašće na četvrto.

Prilika da sezonu završi s trofejom predstoji mu u finalu domaćeg kupa protiv Sportinga 26. maja na Nacionalnom stadionu u Lisabonu.

„Lavovi“ mogu do duple krune prvi put u poslednje 22 godine.

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari