"Još smo korak iza reprezentacija kao što je Norveška": Đerona zna uzrok poraza 1Photo by Starsport.rs ©)

Selektor rukometne reprezentacije Srbije analizirao sunovrat igre u duelu sa jednim od favorita Svetskog prvenstva.

Orlovi su briljirali u prvih 30 minuta meča sa Norveškom (17:14), ali su u nastavku duela u Katovicama toliko pali da nisu imali šanse da uhvate rezultatski priključak i izbegnu poraz (28:31).

„Imali smo probleme u napadu u drugog poluvremenu, odbrana je bila dobra. Primili smo neke lake golove u tranziciji, napravili smo nekoliko tehničkih grešaka. Nažalost, povredio nam se i Jovica Nikolić, to nam je bilo teško da nadoknadimo. Kada nas je Norveška stigla i prestigla, posle je bilo teško da se vratimo.

Utakmica se igra 60 minuta, protiv timova poput Norveške ne može da se pobedi ako odigraš dobrih 30-40 minuta. Analiziraćemo ovaj meč, probaćemo da izvučemo pouke i učimo iz sopstvenih grešaka.

Na žalost, ova utakmica je pokazala da smo i da smo još jedan korak iza reprezentacija kao što je Norveška. Šta je tu je, sada ne zavisimo samo od nas, ali moramo da prespavamo ovo i podignemo se za mečeve sa Argentinom i Holandijom.

Nada postoji, pratićemo rezultate drugih timova, ali ključno je da moramo biti na 100 odsto u svojim utakmicama“, izjavio je Toni Đerona posle poraza na startu glavne faze takmičenja.

Na kom je sa svojim izabranicima, realno, izgubio šansu za plasman u četvrtfinale, jer je teško zamisliti da Nemačka izgubi svoje preostale utakmice i dozvoli Orlovima da se sa dva trijumfa bodovno izjednače sa Pancerima i Norvežanima, pa o prolasku u Top 8 odlučuje gol razlika.

Daleko izvodljivija je borba za treću poziciju u grupi i eventualni plasman na deveto ili deseto mesto, jer bi to u određenom raspletu moglo da donese prolazak u kvalifikacije za Olimpijske igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari