Još verujemo u regularnost i VAR 1Aleksandar Stanojević foto: Srđan Stevanović /Starsport

Ko čeka taj i dočeka, makar prošlo i sedam godina od poslednjeg „osvajanja“ jesenjeg dela prvenstva, kao u slučaju Partizana, čiji su fudbaleri na zimske ferije otišli sa pet bodova više od branioca titule Crvene zvezde.

– Svi smo bili kao jedan i pokazali da je svaki igrač bitan, što se videlo u poslednje vreme, kada nam je nedostajalo pet nosilaca. Najviše me raduje gol-razlika (56:7), dajemo 2,7 prosečno po meču. Možemo da pričamo da se igra ovako ili onako, ali zadovoljstvo je to što smo dali najviše, a primili najmanje golova – istakao je trener Aleksandar Stanojević u poslednjem obraćanju medijima u 2021. godini, dodavši da „uvek ima prostora za napredak“ i da će u prolećnom delu Superlige „forsirati neki drugi stil igre u odnosu na rivala“.

Generalni direktor večitog rivala, Zvezdan Terzić, tvrdi da crveno-beli moraju biti prvaci, peti put zaredom, istorija kaže da je klub sa „Rajka Mitića“ imao više berićetnijih proleća od komšija iz Humske, pa i nemalo „grobara“ sumnja da „parni valjak“ može do kraja izdržati sva saplitanja i sačuvati tron.

– Verujemo u regularnost i VAR. Navijač Partizana je pod stresom godinama, svašta je nešto bilo, ali VAR je smanjio broj grešaka. Zasad sam prezadovoljan. Ovo isto sam pričao i kad sam došao u jesen 2020. Na minus šest i na minus devet bodova i sad. Dato je obećanje da će se greške smanjiti na minimum, iz toga proizilazi lepa priča: reprezentacija, dva kluba koja su prošla u Evropi… Obećanje je da će ići u ovom pravcu. Verujemo u pozitivu. Svi kažu da će biti ovako ili onako kad dođe proleće. Ne, obećano je da će sve biti OK po tom pitanju i zato verujemo – uverava osvajač dve titule u prvom mandatu u istoj ulozi.

– Sve je otvoreno na pet bodova. Super je prednost i motivacija nama da do kraja igramo do koske. Znam i kakav je pritisak na minus pet, bio sam u toj situaciji, ne smeš da izgubiš, teško će biti za obe ekipe. Pređeno je tek 60 odsto puta, ostalo je još 16 utakmica – ne opušta se šef struke, zadovoljan i ispunjenim ciljem u Evropi.

Opšti je utisak da Stanojević ceđenjem suve drenovine i insistiranjem na timskom duhu izvlači maksimum iz kadra na raspolaganju, pa se navijači  u dolazećem prelaznom roku nadaju pojačanjima, čiji bi se individualni kvalitet uklopio u već skrojenu celinu.

– Ne volim da gomilam strance, ako ne mogu da nam donesu razliku. Zašto bih dovodio stranca, kad imamo Milovanovića od 17? Znate da sam sa Markovićem koji je imao 17 i Šćepovića sa 19 igrao derbije… Imamo Lolu i Zdjelara koji su tipični zadnji vezni i to nam je neophodno. Zašto bih zatvarao Terzića ili Jovića na krilu? Gde da stavim stranca, kad već imam Lazara… – pitao je i odgovarao Stanojević, sa željom da Srbija ima više stadiona kao TSC-ov i ligu sa 10 ekipa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari