Jovetić: Ovu pobedu posvećujem ocu, čekao sam trofej dugo koliko i Olimpijakos 1Foto: AP/Petros Karadjias

Reprezentativac Crne Gore u smiraj karijere osvojio prvi trofej i to u dresu Olimpijakosa.

Da nije imao teških povreda Stevan Jovetić bi sigurno imao još uspešniju karijeru.

Ponikao u Partizanu, stasavao za fudbal i zreli život u Fiorentini, došavši potom do nivoa da može da nastupa za Mančester siti, Inter, Monako, Sevilju, Hertu, Jovetić verovatno nije mogao ni da pretpostavi da će prvi evropski trofej u karijeri podići kao fudbaler Olimpijakosa.

Baš kao i reprezentativac Crne Gore i velikan iz Atine sinoć je postao prvi grčki klub koji je osvojio jedno evropsko takmičenje. U finalu Lige konferencija, crveno-beli su uspeli da u smiraj produžetka, kada su se penali nazirali, matiraju Fiorentinu (1:0) i tako naprave možda i najveće evropsko iznenađenje ove sezone.

Jovetić je tokom prebogate klupske karijere osvajao pehare sa Partizanom i Mančester sitijem, ali nikada nije bio deo ekipa koje su podizale pehare na međunarodnoj sceni – sve do sinoćnjeg duela na stadionu Aja Sofija, upravo u Atini.

– Osećam se neverovatno, ne mogu to opisati. Dugo sam čekao da osvojim ovako nešto, baš kao i Olimpijakos. Izbacili smo Fener, Makabi i mnoge druge sjajne timove. Aston Vilu! To je veliko dostignuće – podsetio je Jovetić na putešestvije Olimpijakosa sve do trona u Ligi konferencije.

Ako se uzme u obzir da je put crveno-belih mogao da se završi već u osmini finala, nakon što su kod kuće poraženi od Makabija iz Tel Aviva (4:1), onda se može reći i da im se posrećila Bačka Topola, s obzirom na to da su na terenu TSC-a Izraelci igrali kao domaćini.

Napravio je tada Olimpijakos ogroman preokret, s obzirom na to da je prvo uspeo da se na identičan način revanšira Makabiju, a onda i da u dodatnih 30 minuta golovima Jovetića i El Arabija prođe u narednu fazu u kojoj je posle penala izbacio Fenerbahče i to u Istanbulu.

Trijumf u Ligi konferencija za Jovetića je i te kako imao emotivnu notu.

– Ovu pobedu posvećujem porodici i svom ocu koji više nije sa nama. Trebalo bi da slavimo i uživamo. Moja supruga zna kroz šta sam sve prošao i uvek je bila uz mene. Ovu pobedu posvećujem svojoj deci. Tako sam ponosan zbog svega – otkrio je 35-godišnji reprezentativac Crne Gore.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari