Jović preslišao Krku 1

Kada odigra na nivou reprezentativnog plejmejkera Srbije ni mizernih 17 odsto za tri poena, zabrinjavajućih 58 sa linije slobodnih bacanja ne predstavljaju ograničavajući faktor za crveno-bele u ABA ligi.

Nakon što je “nestao” u drugom poluvremenu meča sa Darušafakom Stefan Jović bio je rešen da “okaje grehe” već na sledećem duel u Novom Mestu. Zvezda je po instrukcijama odličnog kormilara rutinski preslišala Krku, vrativši se tako na čelo regionalne lige sa perfektnih 5-0; skorom kojim se još mogu pohvaliti Partizan i Budućnost (67:56).

Da Marko Luković kojim slučajem prvo poluvreme nije odigrao kao u transu trener Dejan Radonjić mogao je znatno ranije da ukaže šansu igračima sa manjom minutažom, a nosioce odmori za petak i gostovanje Galatasaraju u Istanbulu. Krilni centar Krke pogađao je iz nemogućih pozicija; za tri poena preko ruke sa sedam metara, iz odbojke, skoro pa “žmureći”, dovodivši do očaja kapitena Mitrovića i Simonovića.

NJegovih 18 poena u prvih 20 minuta predstvljali su više od polovine ubačenih Krke do odlaska na poluvreme. Zvezda je u nastavku zaigrala daleko agresivnije na liniji dodavanja, potpuno je isključila domaće plejmejkere iz igre, tako da je svela rivala na svega 24. Bez dovoljne širine i poželjne dubine u napadu, čemu je kumovao loš šut za tri poena (3/17), nakalemnjen na svega 58 odsto uspešnosti sa “bacanja”, Jović je individualnim sekvencama održavao domaćina na razdaljini od konstantnih desetak poena (14p, 7as).

Lako je rešavao situacije jedan na jedan, pametno koristio snagu, iskustvo i sjajan pas iz driblinga desnom rukom. NJegove asistencije obilato je koristio Gudurić (11p), dok su Bjelica i Kuzmić minijaturama izbacili iz igre protivničke centre. Nešto slabija kontrola skoka, svega tri naspram 11 ofanzivnih skokova Krke, sigurno će biti jedna od tačaka dnevnog reda trenera Radonjića u okviru priprema za gostovanje u Istanbulu.

– Počeli smo meč sa dobrom odbranom, međutim, ekipa Krke je otvorila utakmicu dobro, pogađali su i iz dobrih, ali i nekih vrlo teških situacija. Ono što je bilo jako važno je da nastavimo sa istim intenzitetom i koncentracijom. Otvorio se kasnije i kontranapad, i napad u našoj igri, iako nismo uspeli tokom svih 40 minuta da imamo bolje šuterske procente. Tokom svih 40 minuta smo kontrolisali igru i rezultat, i došli do pobede u meču, za koji sam još pre njegovog početka rekao da će biti težak – istakao je trener Radonjić.

Debi Mege u Evropi

Bez obzira na krajnji rezultat večerašnja utakmica u Sremskoj Mitrovici (18.30) biće istorijska za košarkaše Mega Leksa. “LJubičasti” će protiv Avelina debitovati na evropskoj sceni, prvi put od postojanja kluba koji je promenio više imena. Puleni Dejana Mitrovića oprobaće se u FIBA “Ligi šampiona” bez rezultatskog imperativa, kao jedan od najmlađih sastava u takmičenju, sa prosekom od 20,7 godina po igraču. Avelino je po imenima jedan od četiri najbolja italijanska kluba u ovom trenutku, koji sa klupe predvodi dokazani domaći stručnjak Stefano Sakripanti. Imena poput Reglanda, Fesenka, Kuzina, Lunena, kao i izuzetno talentovanog tamnoputog belgijskog beka Obazohana, pokazatelj su visokih ambicija kluba i ove sezone na više polja. mega je loše startovala u ABA ligi (1-4), ali poslednji nastup protiv Cedevite nagoveštaj je podizanja forme celokupnog tima, pogotovo Zagorca i Jaramaza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari