Luka Jović zove navijače da se vrate 1Foto: STARSPORT

Reprezentativci Srbije tvrde da kao favoriti ulaze u odlučujuće mečeve Divizije C Lige nacija. „Orlovi“ će u subotu na stadionu „Rajko Mitić“, u meču petog kola Grupe 4, dočekati Crnu Goru, dok će u utorak na stadionu „Partizana“ ugostiti Litvaniju.

– Mislim da imamo kvalitet i da rezultat neće izostati. Sigurno smo kvalitetniji sastav od Crne Gore i ako budemo igrali kao što znamo, pobeda ne bi trebalo da izostane. Sve zavisi od nas, neće njihova selekcija zavisiti od jednog igrača – rekao je Luka Jović.

Napadač Ajntrahta trenutno je sa devet golova vodeći strelac Bundeslige. Ipak, on tvrdi da mu to ne garantuje prednost u timu u odnosu na Aleksandra Mitrovića i da će morati da se izbori za svoj status .

– To je sjajno, drago mi je što sam najbolji strelac jedne od najboljih liga, ali sada sam tu za reprezentaciju i daću sve od sebe da zaradim minute. Drago mi je što sam se vratio u ekipu, mislim da sam zaslužio to svojim igrama, ali u reprezentaciji nije bitno ko je najbolji strelac i sada ne obraćam pažnju na to – dodao je Jović.

Bivši fudbaler Crvene zvezde naglasio je i to da mu je drago što će ponovo imati priliku da zaigra na „Marakani“.

– Uvek idemo na pobedu i nadam se da će publika doći u što većem broju, jer su nam navijači zaista potrebni. Drago mi je što se ponovo vraćam na stadion „Rajko Mitić“ – naglasio je Jović.

Defanzivac Verdera Miloš Veljković, koji se od kako je Mladen Krstajić selektor ustalio u prvom timu, istakao je da je meč iz Podgorice protiv Crne Gore (2:0) recept kako treba igrati i u Beogradu.

– Normalno je da očekujemo da pobedimo ovde, ali moramo da damo svoj maksimum. Zadovoljni smo za sada, iz utakmice u utakmicu smo sve bolji i bolji. Naša komunikacija takođe napreduje. Imamo dobru priliku da ostvarimo prvi trijumf na domaćem terenu. Probaćemo da igramo kao u Podgorici, a ako bude tako, rezultat neće izostati. Cilj nam je da ne primimo gol jer ćemo tako da imamo veliku šansu za pobedu – zaključio je Veljković.

Polufinalni mečevi koje će međusobno igrati pobednici grupa Lige nacija zakazani su za 5. i 6. jun, dok su finala predviđena 9. juna. Ukoliko bude prva, Srbija će za rivale imati samo reprezentacije koje budu prvoplasirane u svojim grupama u okviru Divizije C. Za sada je samo Finska u Grupi 2 obezbedila prvo mesto. U Grupi 1 borbu za prvo mesto vodiće Izrael i Škotska, a u Grupi 3 Norveška i Bugarska, što su u svakom slučaju ekipe protiv kojih bi „orlovi“ trebalo da budu favoriti. Pobednik svake grupe izboriće plasman u Diviziju B, odnosno u takozvanu drugu evropsku ligu, dok će pobednik plej ofa obezbediti plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Žreb parova i domaćina za polufinale i finale biće obavljen u Dablinu 3. decembra. U nokaut fazi igraće se samo po jedan meč, a u slučaju nerešenog rezultata presudiće produžeci i eventualno penali.

Treća liga – manje para

Srbija se nalazi u trećoj reprezentativnoj ligi, odnosno Diviziji C Lige nacija, zbog čega će u slučaju uspeha zaraditi vidno manje para od reprezentacija iz prve dve divizije. Poređenja radi, pobednik grupe u Diviziji C dobija 750.000 evra, a pobednik u Diviziji A 2,25 miliona evra. Za trijumf u plej-ofu naše divizije „orlovi“ mogu da zarade 1,25 miliona evra, dok najbolji u Diviziji A dobija okruglo 6 miliona evra, a polufinalista čak 2,5 miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari