„Može, ali ako se Crvena zvezda prethodno preimenuje u Zlatna kokarda“: Sagovornici Danasa o predlogu da se iz imena JSD Partizan izbaci reč „jugoslovensko“

Ostavite komentar


  1. Haha kako su samo vickasti partizani. haha zlatna kokarda haha nacionalisti haha

  2. Mozda ne mora da se preimenuje…ali moze da joj se uz ime doda „zlatna kokarda“!
    Zamislite skracenicu…ZKCZ! 😉

  3. Bolje vi naucite da igrate fudbal i kosarku,kad budete konkurentni zvezdi,bice bitno kako se zovete,sad je nebitno.

  4. Угасити оба клуба, имовину вратити држави и приватизовани их. Ухапсити све који паразитирају на њима

  5. Sportskom društvu Partizan dali su ime Titovi generali, među njima i Tuđman, pa možda bi tako trebalo da ostane radi evociranja uspomena na njih..

  6. Ne menjati nista. Oduvek je Partizan bio jugoslovenski a to je pomalo i danas.

  7. Koje veze ima Zvezda sa preimenovanjem Partizana? Da lì će menjati nešto ili ne, to je klupska stvar. Ne mogu ništa da rade a da ne pomenu Zvezdu. Stvarno patetično. To i jeste najveći problem. Uvek se gleda i problem traži u tuđem dvorištu a ne u svom. Osim toga, predlog nije promena samog imena već dela koji se odnosi na zemlju (koja više ne postoji).

  8. Kakvi su to kompleksi, pa za sve što im se dešava moraju Zvezdu da pomenu…

  9. Skinuti tu bedu sa naseg budjeta.Ako Jugosloveni i komunisti hoce svoj klub,moze ali o svom trosku.Slavna proslost?U istoriju kao i njihovi osnivaci.Nadam se da ce istina isplivati i o njima.I pozitivno,ali i ono sto kriju kao zmija noge.

  10. Besmislice. Kako izbacivanje jednog slova iz imena kluba može uticati na njegovu prošlost? Šta bi trebalo, da neki klub osnovan u Austro-Ugarskoj ili SSSR-u ili DR Nemačkoj ili Čehoslovačkoj zadrži oznaku neke od tih bivših država u svom imenu? Jugoslavije nema već više od 30 godina. Kome je u njoj bilo lepo neka je se rado seća, kome nije neka je proklinje, ali iz naziva kluba je treba izbaciti radi usaglašavanja sa realnošću. Uostalom, brend je u imenu Partizan a ne u tom JSD ili SD ili čak i SSD. Nema to nikakve veze sa nacionalizmom koji se nekima priviđa čak i na dnu čaše.

  11. Vermezoviceva izjava me razocarala pa moram da kazem sledece… On nikada ne bi igrao u Partizanu, niti bi bio nekoliko puta reprezentativac da mu otac nije bio poznata SAMOUPRAVNA FACA… „Jugoslovensko“ treba da ostane. Srpskim nacionalistima nismo mi krivi sto ne znaju kuda vode Srbiju… Sa malo vise mozga, pocev od Slobe i Mire, mogli smo u komadu da svi odemo u Evropu, ali nismo… Sto je jos gore glupi Tudjman ispao je pametniji od nasih MARKSISTA.

  12. Odgovor nicku ALEKSA Halabuka oko JSD Partizan nije prica iz Partizana. Nju su pokrenuli zvezdasi: Vucic, pa Terzic, Covic,…pre mesec dana Sapic, a poslednji se javio iz Crne Gore visoki politicki rukovodilac i veliki zvezdas Milan Knezevic..Svima smeta ono „Jugoslovensko“.. ZASTO? Koliko se meni cini kada im ne ide, onda skrecu paznju..

  13. Kad čujem zagovornik jugoslovenstva pošizim. Aman ljudi, koje bre države ? Grb pod hitno menjati. Kakve buktinje, petokraka.. Hajduk je to 90-tih lepo rešio

  14. Šta je bilo Jugosloveni, Srbija kuca na vratima? Koja bre tradicija i istorija … Jeste li Jugoslovenski ili Srpski klub pitanje je uvek bilo? Zašto to pitanje niko ne postavlja fudbalskom klubu Inter? Pa to je Italijanski klub, a u njemu igra najmanje Italijana ali je Italijanski klub. Ovo je čista politika, da jedna najnormalnija stvar, da odmah posle raspada zemlje svaka organizacija koja je imala prefiks jugoslovenskog ponese srpsko ili već države u kojoj radi i plaća porez! To bi bilo normalno, što mislim da je i uradilo 99 posto poslovnih i privrednih društava na prostoru bivše zemlje. Ovo nije političko, a ponajmanje nacionalističko pitanje već ustavna kategorija i čak može biti kažnjiva zakonski jer Jugoslovensko Sportsko društvo Partizan i de facto i de jure ne može postojati zbog očiglednog razloga. Jugoslavija ne postoji, da li je realno da to ne vidite?

  15. Predlažem da se ispred imena Partizana i Crvene zvezde stavi skraćenica JP (javno preduzeće) da se odmah zna o čemu se i o kome se radi.A inače u Srbiji i dalje ima više Jugoslovena nego Srba za razliku od ostalih jugoslovenskih naroda i narodnosti u drugim republikama počivše SFRJ. Čak i Tita stalno pravimo. INTERESANTNO.

  16. Kakve sad Zvezda ima veze sa vama?! Nije vam Zvezda rekla da menjate ime! Kompleksaši…

  17. Ideja da se iz naziva briše jugoslovenska je jednako glupa i apsurdna kao i predlog da se posmrtni ostaci Tita izmeste iz Kuće cveća koja je najposećenije mesto stranaca u Beogradu…

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.