Razočaran svojom državom: Legendarni Jusein Bolt žrtva prevare na Jamajci, ostao bez 12,7 miliona dolara 1Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Najbrži čovek planete svih vremena Jusein Bolt ostao je pre nešto više od godinu dana bez velike količine novca zbog prevare na Jamajci.

Čuveni atletičar je pre 12 godina uložio 6,2 miliona dolara u kompaniju “Stocks and Securities Limited”, suma je narasla na 12,7 miliona dolara, ali je prevaren u rodnoj zemlji.

Firma u koju je Jusein Bolt uložio novac je propala, pošto je prevarila brojne investitore u iznosu od 1,2 milijarde dolara.

Sprinteru sa Jamajke je umesto 12,7 miliona u pomenutoj kompaniji ostalo 12 hiljada dolara na računu, iako nije podizao novac uložen za penziju.

– Bolt je duboko razočaran i frustriran. Šokiran je zbog svoje države koju je stavio na mapu svetu. Uložio je novac u instituciju ovde, ali ga je izgubio ili ne može da ga povrati – izjavio je Boltov advokat Linton Gordon za Jamaica Gleaner.

Bolt je tokom karijere bio dominantan u sprinterskim diciplinama i ima osam olimpijskih zlatnih medalja. Aktuelni je svetski rekorder u disciplinama na 100 i 200 metara, ali ni slavno ime mu nije pomoglo da ne bude “opljačkan”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari