Juventus pravi moćan tim 1Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Juventus želi da bude ponovo u vrhu italijanskog i evropskog fudbala, a da bi to uradio u letnjem prelaznom roku moraju da stignu igrači koji će doprineti igri „Stare Dame“.

Juventus ove sezone nije osvojio nijedan trofej, a to se dugo nije dogodilo.

Iz tog razloga, klub već radi na potencijalnim pojačanjima koji bi mogli da zadovolje kriterijume trenera Maksimilijana Alegrija.

Kako prenose španski mediji, u narednoj sezoni ćemo videti sastav Juventusa u kome sigurno neće biti Dibale.

Uz to u torinskom klubu neće biti ni Đorđa Kjelinija, koji je bio kapiten poslednjih 16 sezona.

Uprava klupa zato nastoji da u narednoj sezoni „bjankoneri“ imaju jači tim nego što su ga imali u ovoj.

Trofejni trener, želi „šampione“, iskusne igrače koji su spremni da igraju od prvog trenutka bez potrebe za periodom adaptacije.

Jedan od tih fudbalera Pol Pogba.

Vezista završava ugovor sa Mančester junajtedom u junu, a Juventus je već započeo pregovore sa francuskim reprezentativcem oko njegovog povratka u Torino.

Prema informacijama La Gazeta delo Sport, klub se već sastao sa njegovim agentima i, iako nema finansijskog dogovora, volja obe strane je jasna, i nije nemoguće da Pogba na leto napusti Old Traford.

Ali tu nije kraj.

Kako piše španska Marka, druga dva igrača za koje je Juve zainteresovan su Anhel Di Marija i Ivan Perišić.

Anhel Di Marija najverovatnije završava svoju „avanturu“ PSŽ-om 30. juna i na leto će postati slobodan igrač.

Di Marija je pre nekoliko dana izjavio da želi da bude deo takmičarskog tima.

„Ne znam da li PSŽ želi da obnovi moj ugovor. Ako ne, idealno bi bilo da ostanem još godinu dana u Evropi, a zatim se vratim u Argentinu. Sledeće sezone je Svetsko prvenstvo i to mi je poslednja šansa da ga osvojim. Želim da budem spreman za to takmičenje“, izjavio je on i ovorio vrata prelasku u Juventus.

Ivan Perišić je još jedna želja Uprave Juventusa a on verovatno neće produžiti ugovor sa milanskim Interom i postaće slobodan igrač za samo nekoliko dana.

Kada bi Juventus dogovorio dolazak Pogbe, Di Marije i Perišića, Alegri bi, bez sumnje, ostvario svoju želju za „šampionima“ u timu i Juventus bi se ponovo borio za sve trofeje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari