Juventus se obrukao u Sasuolu, komične scene i nemoć Vlahovića i Kostića 1EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Juventus se obrukao na terenu Sasuola (4:2) doživevši prvi poraz u sezoni.

Neverovatne scene viđene su u Sasuolu danas. Prvi  i četvrti gol koji su primili fudbaleri Juventusa zaista je teško opisati. Odbrana crno-belih bila je toliko porozna da i ne čudi što je na utakmici primila više golova nego li od početka sezone.

Sasuolo se može podičiti time da je pobedio Juve na tri od poslednjih pet međusobnih utakmica, a drugi put zaredom. Stara dama je tako ispala iz reda neporaženih ekipa od starta sezone, to su sada samo Inter i Leće.

Prvi gol domaćina negde je i predstavljao smer u kojem će ići utakmica. Neverovatan je način na koji je golman Vojčeh Ščensni sam sebi dao gol nakon udarca upućenog pravo u njega sa nekih dvadesetak metara.

Posle komične scene u 12. minutu tok utakmice poprimio je neke sasvim drukčije note. Viđeno je dosta prilika, igra je bila u visokom ritmu sa popriličnim brojem pokušaja na obe strane.

Sasuolo je u tome prednjačio, s obzirom na to da je imao čak osam pokušaja i šuteva u okvir protivničkog gola nasparm Juventusova svega dva udarca na suprotnoj strani. Filip Kostić i Dušan Vlahović bili su starteri u crno-belim dresovima, međutim obojica su se utopili u igračko sivilo gostiju.

Kostić je zamenjen na poluvremenu, dok je Vlahović imao samo jednu šansu u 65. minutu ali je loše gađao pored gola.

Najkomičnija scena odigrala se u nadoknadi vremena, kada je štoper Juventusa Gati, verujući da je Ščenšni ispred svog gola, uputio instiktivno pas unazad. Ispostavilo se da je Poljak bio na levoj strani svog šesnasterca, tako da je lopta neometano ušetala u nebranjen gol Juvea.

Ščensni je pogrešio i kod trećeg gola Sasuola, s obzirom na to da je loptu izbio pravo na glavu centarfora domaćina Pinamontija od čije se odbila u nebranjenu mrežu.

Kjeza je poravnao, prethodno, na 2:2 u 82. minutu međutim naznaka drame raspršena je samo koji minut kasnije nakon neshvatljivo loših poteza poljskog golmana i italijanskog štopera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari