Novak Đoković je juče iskoristio drugu meč loptu i savladao Tomija Robreda 4:6, 6:4, 7:5 u četvrtfinalu turnira u Roterdamu, koji se igra za nagradni fond od 786.000 evra. Meč je trajao gotovo dva i po sata, a najbolje rangirani teniser Srbije je u nekoliko navrata propuštao prilike da četvrtfinalni duel sa Špancem završi mnogo ranije.

Novak Đoković je juče iskoristio drugu meč loptu i savladao Tomija Robreda 4:6, 6:4, 7:5 u četvrtfinalu turnira u Roterdamu, koji se igra za nagradni fond od 786.000 evra. Meč je trajao gotovo dva i po sata, a najbolje rangirani teniser Srbije je u nekoliko navrata propuštao prilike da četvrtfinalni duel sa Špancem završi mnogo ranije. Nakon što je u prvom setu izgubio sedmi gem na svoj servis Đoković u narednom nije uspeo da iskoristi čak dve brejk lopte (3:5). U narednom setu Đoković je brzo stigao do 4:1, a potom protivniku dozvolio da smanji na 5:4. Srećom, iskoristio je prvu set loptu i posle 91 minuta igre na centralnom terenu stigao do izjednačenja. U odlučujućem setu Đoković je uzeo brejk sedmom teniseru sveta i potom na svoj servis dobio gem bez izgubljenog poena za 5:2. Usledio je pad u igri i umesto lagane završnice Đoković je tek posle foto-finiša stigao do polufinala (7:5).

Sa Gruzijom u ledenoj hali Pionir

Dejvis kup reprezentacija Srbije ugostiće Gruziju u meču drugog kola Evro-afričke zone u ledenoj hali Pionir. Čelnici naše selekcije odlučili su da se ovaj duel igra na šljaci, jer posle njega startuje veliki broj turnira na toj podlozi, a svi oni predstavljaju uvertiru za Rolan Garos. Mečevi sa Gruzijom igraće se od 6. do 8. aprila, a izbor je pao na ledenu halu Pionir jer će sve druge beogradske dvorane biti zauzete u tom periodu. Ova hala ima kapacitet od 2000 mesta, a karte za Dejvis kup duel biće u prodaji od polovine marta.

Nakon trijumfa nad drugim nosiocem Đokovića u borbi za finale očekuje samo naizgled lakši protivnik Rus Mihail Južni. On je trenutno 22. teniser sveta, a ove godine srpski teniser ima negativan skor u duelima sa njim. Južni je Đokovića pobedio u Marseju, u meču koji je, bar rezultatski, bio sličan jučerašnjem četvrtfinalu (6:4, 4:6, 7:6).
Plasman u polufinale 14. teniseru sveta doneo je više od 40.000 evra i 110 poena, koji bi od ponedeljka mogli da mu poprave renking na ATP listi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari