Kaboklo: Igraću za najboljeg trenera u Evropi 1foto:FIBA basketball

Brazilac bi trebalo da bude kapitalno pojačanje za Partizan.

Crno-beli su dobili dozvolu da registruju Bruna Kabokla kao poslednje pojačanje, a verovatno i kapitalno, pre svega u centarskoj liniji.

Brazilac je izdjestvovao raskid saradnje sa Venecijom, sa kojom je potpisao ugovor nakon završene sezone u nemačkom Ulmu. Briljirao je u dresu nemačkog šampiona, a potom i u dresu Brazila na Mundobasketu.

Pokazao je na delu koliko može biti raznovrstan i korišćen na obe centarske linije. Njegovi nastupi na Svetskom prvenstvu doveli su do toga da Brazilac poželi da se raziđe sa Venecijom. Prvobitno je pokušao da uveri NBA stručnjake da zaslužuje povratnu kartu ali kada u tome nije uspeo, odlučio je da potpiše dvogodišnji ugovor sa Partizanom.

Crno-beli su dobili dozvolu od FIBA da ozvaniče saradnju sa Kaboklom, uprkos tome što je Venecija najavila da će sudskim putem traži zaštitu i podneti tužbu protiv FIBA, samog igrača, njegovog agenta, kao i Partizana.

Kaboklo se nalazi u Beogradu i već trenira sa novim saigračima.

U razgovoru za klupsku televiziju, podelio je uvodne utiske.

– Za mene je Partizan poseban, znao sam da je veliki klub. Već sam video ljubav i strast navijača, tim me je lepo prihvatio, počastvovan sam – poručio je Kaboklo pred timski trening.

– Kad sam potpisao, mnogo prijatelja mi se javilo sa porukom da ću igrati za najboljeg trenera u Evropi. Već poznajem neke momke, imamo odličan tim. Veoma sam uzbuđen i ne mogu da dočekam da zaigram za ovaj klub – naveo je Kaboklo, koji će u Beogradu biit veliki rival sa Jagom Dos Santosom sa kojim je prošle sezone bio saigrač u Ulmu.

– Biće teško, ali daću sve od sebe, nadam se da mogu da doprinesem od starta. Biću fokusiran da to uradim. Znam šta mogu i šta mogu da donesem – skokovi, prisustvo pod košem, energija. Uvek pokušavam da odigram jako svaki meč i nastaviću tako – naglasio je Brazilac koji ranije nikada nije iskusio igranje u Evroligi.

Ranije tokom karijere, Kaboklo je igrao za Ulm, Sao Paulo, Limož, a igrao je i u NBA za Reptorse, Kingse, Grizlise i Roketse.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari